Image default

Nem hagyta magára a haldokló cicát Budapest állatbarát Rendőrfőkapitánya

Budapest Rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás vezérőrnagy, a közelmúltban kért segítséget az Állatmentő Ligától. Egy súlyosan sérült macskát talált otthona közelében, kutyasétáltatás közben. Az esemény komolyan érintette a főkapitányt, aki azonnal intézkedett, hogy az állatot segítséghez juttassa.

A gazdátlan és sérült négylábút az állatvédők azonnal kórházba szállították, hogy megkapja a szükséges orvosi ellátást. Az állapotának súlyossága miatt az orvosok kénytelenek voltak dönteni arról, hogy elaltatják a cicát. Az állatorvos, aki a macskát kezelte, elmondta, hogy jó, hogy az állat kórházba került. Így megkímélték további szenvedéstől, amit megtapasztalhatott volna, ha nem találják meg időben.

A BRFK hivatalos közösségi oldalán reagált az állatmentők azon köszönő üzenetére, amelyben kifejezték hálájukat a főkapitány felé, amiért nem hagyta magára a cicát:

„Elkötelezett állatvédők vagyunk mi, ‘főkapitányostul’. SOHA NEM MEGYÜNK EL EGYETLEN SÉRÜLT, ELHAGYOTT ÁLLAT MELLETT SEM!”

Az állatvédelem kiemelt fontossággal bír a rendőrség számára, és elkötelezettek az elhagyott és sérült állatok védelme iránt.

Az állatbarát Főkapitányunk

Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest főkapitánya ismert állatbarát, aki elkötelezett az állatvédelem iránt. A főkapitány és az Állatmentő Liga elnöke, Pataki Gábor, 2022. február 11-én együttműködési megállapodást írt alá, létrehozva ezzel egy új partnerséget a BRFK és az állatvédelmi egyesület között.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy a Budapest rendőrei még hatékonyabban dolgozzanak együtt az Állatmentő Ligával. Ennek révén a rendőrség felkérésére az egyesület vállalja a háziasított, gazdátlan állatok befogását a fővárosban. Valamint a büntetőeljárás során lefoglalt állatok védelmét és biztonságát. Ezenkívül az Állatmentő Liga gondoskodik az állatok elszállításáról és biztonságos elhelyezésükről az időszakon kívül, amikor a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állatvédelmi Őrszolgálata működik.

A partnerség létrejötte fontos lépés a budapesti állatvédelem terén. Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, mint Budapest Rendőrfőkapitánya, példát mutat azzal, hogy aktívan együttműködik az Állatmentő Ligával a sérült, elhagyott állatok védelmében. Ez a közös erőfeszítés lehetőséget teremt arra, hogy a rendőrség és az állatvédő szervezet hatékonyan és gyorsan reagálhasson az ilyen helyzetekre.

A megállapodás révén a Budapest rendőrei szélesebb körű támogatást nyújthatnak a bajba jutott állatoknak. Az Állatmentő Liga szakértői és önkéntesei értékes segítséget nyújtanak az állatok biztonságba helyezésében és az eljárások során. Ezáltal a sérült vagy veszélyeztetett állatok sokkal nagyobb eséllyel kapnak megfelelő ellátást és védelmet.

A partnerség célja az állatok jólétének és biztonságának előmozdítása, valamint a társadalmi tudatosság növelése az állatvédelem terén. A Budapest Rendőrfőkapitányság és az Állatmentő Liga közötti szoros együttműködés példaként szolgálhat más régióknak és szervezeteknek is, hogy hogyan lehet hatékonyan kezelni az állatvédelmi kihívásokat.

Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy és Pataki Gábor elkötelezettsége és összefogása révén reménykedhetünk abban, hogy egyre több sérült és elhagyott állat kap segítséget és esélyt az új életre.

Kiemelt fotó: dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy egy rendőrkutyával / police.hu

KAPCSOLÓDÓ

Plakátokkal kampányolnak a szolnoki tűzoltók az állatok védelméért

Marci

Az ügyészségig autózott a macska, de az éjszakát egy kutyával töltötte

magyarallatvedo

Tragédia: Rendőrautóban halt meg a K-9-es szolgálati kutya

magyarallatvedo