Image default

Kövesd élőben, hogy hogyan bontogatják a szárnyaikat a kocséri gólyák!

Kocsér egyik iskolájának kéményén nagy a sürgés-forgás. A város gólyafigyelő kamerája hatalmas érdeklődést váltott ki az állatbarátok körében, akik izgatottan figyelik, hogy mikor repülnek ki a kis gólyák a fészekből.

Ez a Pest vármegyei község már tíz éve, Magyarországon az elsők között helyezett ki gólyakamerát, amelyen keresztül élőben lehet követni a madarak életét. Az izgalmas közvetítés révén betekinthetünk a gólyák mindennapjaiba, és végigkövethetjük, hogyan nevelik fel fiókáikat.

A gólyapár már évek óta visszatér Kocsérre, és idén is négy fióka cseperedik fészkükben. A legfrissebb felvételek alapján úgy tűnik, hogy a kis gólyák hamarosan készek lesznek elhagyni a fészket, és új kalandok elé néznek.

Kocsér mellett Magyarország számos más településén is elhelyeztek madárfigyelő kamerákat, amelyek segítségével az érdeklődők közelről tanulmányozhatják a gólyák életét. Ezek a kamerák lehetővé teszik, hogy a természet szerelmesei betekintést nyerjenek a fészkelési folyamatba, a fiókák etetésébe és a repülés első lépéseibe.

Az élő közvetítés nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy közelebbről megismerjük és megértsük ezeket a csodálatos madarakat. A kis gólyák bátor lépései és a szülők gondoskodása lenyűgöző látványt nyújtanak, és rámutatnak arra, hogy milyen fontos az állatok védelme és a természet megőrzése.

Kocsér gólyafigyelő kamerája valóban izgalmas élményt nyújt az állatbarátoknak és az érdeklődőknek, akik izgatottan várják a kis gólyák első repülését.

KAPCSOLÓDÓ

5 hét gondozás után elrepültek a mentett gólyafiókák

Marci

Rendőrök segítettek a bajba jutott fehér gólyán

Marci

Fiókákkal együtt tépte le az oszlop tetejéről a vihar a gólyafészket

Viki