Image default

Másfél évet kapott a luxustáskák divattervezője csempészett állatok miatt

A Szex és New York színészei, Victoria Beckham, Salma Hayek és Britney Spears is viselte a luxustáskáit annak a világhírű divattervezőnek, akit védett hüllők bőréből készült táskák csempészésén kaptak rajta.

Nancy Gonzalez ismerősei segítségével illegálisan importált kajmánok és pitonok bőréből készült táskákat. A 71 éves dizájner a vád szerint 2016 és 2019 között barátokat, családtagokat és alkalmazottakat toborzott, hogy a csempészárut repülőgépen az Egyesült Államokba juttassák, majd a New York-i bemutatótermébe küldjék. A kolumbiai tervező darabjai még a Metropolitan Művészeti Múzeum kiállításán is szerepeltek.

Edward Grace, az amerikai hal- és vadvédelmi Szolgálat munkatársa szerint a nyomozás során egy jól kiépített csempészhálózatot tártak fel. Fizetett futárok hozták be az országba a védett hüllők bőréből készült táskákat, amelyeket aztán több ezer dollárért értékesítettek. A nőt 2022-ben tartóztatták le a kolumbiai Calíban, majd kiadták az Egyesült Államoknak. Most, a bírósági tárgyalásán bocsánatot kért tettéért.

Soha nem állt szándékomban megsérteni egy olyan országot, amelynek mérhetetlen hálával tartozom

– mondta Gonzalez, de ez bíráit nem hatotta meg.

Hírnév ide vagy oda, a tervezőt végül másfél éves börtönbüntetésre ítélték

– adta hírül a BBC-re hivatkozva a Metropol.

Metropol – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Negyvenegy állatkínzó ül rács mögött

magyarallatvedo

Több mint száz élő állatot akart repülővel kicsempészni az országból két állatkínzó

Eszti_mav

Több, mint ezer kutyának és rabnak adtak esélyt egy új élethez

magyarallatvedo