Image default

16 kilométert gyalogolt a kutya a hidegben, hogy újra menhelyi barátjával lehessen

Hiába fogadták örökbe, Ben, a négyéves kutya megszökött, hogy visszatérhesen a menhelyre, ahol korábban élt.

Mindezt azért tette, hogy visszatérjen a menhelyen hagyott társához, Jade-hez. Ben örökbefogadását megelőzően a két kutyus már évek óta együtt kóborolhatott , végül azért fogadták be őket a menhelyre, mert a menhely munkatársai észrevették, hogy Jade vemhes. Az állatvédők azt szerették volna, hogy a kutya a lehető legnyugodtabb körülmények között hozza világra kölykeit.

Courtney és Jason Lawler – a két kutya új tulajdonosai – azt nyilatkozták, hogy először csak a négyéves, fehér bundájú Bent fogadták örökbe a Terre Haute nevű menhelyről. “A gondozók előzetesen elmesélték, hogy Ben és Jade pár hónap alatt elválaszthatatlan barátok lettek, de nem gondoltuk volna, hogy ez egy életre szól. Ben, miután hazaérkezett úgy tűnt, hogy remekül érzi magát, boldognak látszott” – mesélték az új gazdik.

(Ben és Jade)

Ben ezután váratlanul megszökött, és 16 kilométert gyalogolt a hidegben, hogy újra találkozhasson régi barátjával. A gondozók egy nap múlva akadtak rá a megszökött kutyára, aki Jade ketrecénél ólálkodott, és néha megnyalta a másik kutyust a ketrecen keresztül.

Ben kitartása annyira meghatotta az új gazdikat, hogy végül Jade is örökbe lett fogadva, és így újra együtt lehet a két jó barát.

(Fotók: dogheirs.com)

KAPCSOLÓDÓ

Jánosi Gergő, a követendő példa – Vakvezető kutyák képzéséhez járult hozzá a népszerű youtuber

Viki

Befagyott tóból mentette ki két kutyáját Leonardo DiCaprio

Marci

Sikerült lencsevégre kapni a Hortobágyi Nemzeti Park rejtélyes lakóját

Marci