Image default

Berkiék botránya után kitiltaná az állati szőrmét gáláiról a Glamour

Óriási port vert az interneten a hír, hogy az idei Glamour Women of the Year gálán Berki Krisztián és neje, Mazsi valódi állatszőrből készült bundában jelent meg. Állatvédő és szőrmeellenes egyesületek számításai szerint a médiaceleb ruhájáért kb. 15 prérifarkas adta az életét, míg párja kiskabátjáért nagyjából 40 cobolynak kellett meghalnia.

A Facebookon olyan népharag érte el, nemcsak a celebházaspárt, de a szervezőket is, hogy a Glamournak reagálni kellett az esetre. Bár nem siették el a közleményt, hisz a múlt csütörtöki gála után csak kedden szólaltak meg, de igyekeztek javítani a renoméjukon.

„A GLAMOUR etikai és működési elvei között már hosszú évek óta szerepel az az alaptétel, hogy szerkesztőségi tartalmaiban a valódi szőrme viselésének kerülése mellett teszi le a voksát a márka. Ezt a magatartást magunkra – a GLAMOUR márkára és annak munkatársaira – nézve irányadónak fogalmaztuk meg, ezt az elvet követjük a magazin tartalmainak összeállítása során, valamint kiállunk az állatvédelem és a szőrmementes megoldások mellett. Hiszünk benne, hogy olvasók ezreihez eljutó glossy magazinként ezzel tehetünk a legtöbbet annak érdekében, hogy a szőrmementesség elve nagyobb nyilvánosságot kapjon Magyarországon.

Azt a döntést hoztuk, hogy ezen alapelvünket még hangsúlyosabbá tesszük azáltal, hogy a GLAMOUR soron következő rendezvényein a dress code-ban ajánlásként fogalmazzuk meg vendégeink számára a szőrmementes viseletet és bízunk benne, hogy ők is osztoznak majd törekvéseinkben.”

– fogalmaznak kissé vérszegény közleményükben, amiben ugyan nem tiltják meg a szőrmeviselést rendezvényeiknek, de legalább igyekeznek a mellőzés felé terelni a leendő résztvevőket.

„A GLAMOUR Women of the Year gálán idén egyetlen viseletet tettünk kötelezővé vendégeinknek, fókuszálva az idei év talán legfontosabb szempontjára, az egészségvédelemre: a védőmaszk viseletét”

– fejezik be az írást, ami azért is érdekes, mert Berkiék több fotón is éppen maszk nélkül szerepelnek – ezzel is kivívva a közösségi média népharagját.

szmo.hu