Image default

18 hét börtönt kapott az angol férfi, mert elhanyagolta az állatait

Egy angliai férfit eltiltottak az állattartástól, miután kutyáit hosszú hetekre víz és élelem nélkül magukra hagyta. A 36 állatot tavaly egy bejelentés után mentették ki Eastbourne egyik koszos otthonából, ám a férfit még csak most ítélte el a bíróság – írta meg a Metro.

A Királyi Társaság az Állatkínzás Megakadályozásáért állatvédő egyesület felügyelője, Cora Peeters találta meg az elhanyagolt állatokat, akik amellett, hogy vizeletben és ürülékben tocsogtak, súlyosan alultápláltak voltak.

A megpróbáltatások következtében egy kistestű kutya el is pusztult, a túlélők között pedig daganatos és vemhes egyedeket, illetve újszülött kölyköket is felfedeztek.

Az állatorvosok úgy vélik, hogy az állatok 4-12 hétig tartózkodhattak egyedül, az áldozatok Yorkshire terrierek, Cavalier King Charles spánielek, Border collie-k és ezek keverékei voltak.

A hatóságok az állatok tulajdonosa, Christopher Mark Bennett 18 hét börtönbüntetést kapott, egy életre eltiltották az állattartástól és a kutyusok rehabilitációjának finanszírozását is neki kell fizetni az ítélet szerint. A férfi ugyanis bevallotta, hogy szenvedést okozott állatainak és figyelmen kívül hagyta szükségleteiket.

Tények – Metro – Magyar Állatvédelem

fotók: RSPCA/SWNS.COM