Image default

3 lábú róka nyerte vissza a szabadságát, hála a Rókales gondoskodásának!

3 lábú róka nyerte vissza a szabadságát, hála a Rókales gondoskodásának! A ravaszdinak csapda roncsolta a lábát, de Kurunczi Norbi megmentette és esélyt adott neki az életre.

A 3 lábú rókánk tegnap óta szabad, szelheti a végtelen búzamezőket…erdőket – írja közösségi oldalán a Rókales. 

“Nagyon erős, és 3 lábbal is biztos vagyok hogy boldogulni fog,láttuk hogy menni akar, a seb az amputálás/ok/után tökéletesen begyógyult, nem volt miért marasztalni. A hely titok ahol elengedtem, de szerintem számára biztonságos.
Köszönöm azoknak,akik segítették a gyógyulásban,akik elárasztottak köszönő levelekkel minket, akik hittek hogy erős és felépül. És természetesen köszönöm akik elsődlegesen megmentették, köszi Orosházi állatszeretők.

Jó érzés volt adni neki vmit, “helyrehozni” amit az ember tett vele-csapda roncsolta a lábát.

Amit tudtunk hozzátettünk az életéhez, rajta a sor hogy boldoguljon. Sok sikert te ördög.” – írta Kurunczi Norbi a Rókales posztjában.

Pár napja kutya csípte kölyköt mentettek

Nemrég írtuk meg mi is, hogy egy kutyus “csípte” rókakölyök gyógyulgat a Rókalesnél. Szerencsés volt az apró rókakölyök, hiszen a kutya gazdája értesítette Kurunczi Norbertékat, így a ravaszdi már a gondoskodó kezek között gyógyulgathat.

“A kis szerencsés már velünk… kutyus csípte, a gazdi jófej volt, jelzett nekünk…dokink megnézi -így biztonságos.” – írta rövid poszt bejegyzésében a Rókales közösségi oldalán.

Reméljük hamarosan teljesen rendbejön a rókakölyök és visszanyerheti a szabadságát!

Gombi is jól van már!

Már egész nap játszik Gombi, a borzalmas állapotban mentett rókakölyök! A kicsi életét Kurunczi Norbert és a Rókales Alapítvány mentette meg.

Mindig öröm sikeres állatmentésről beszámolni! A Rókales Alapítványról számos alkalommal írtunk mi is, ahol emberfeletti munkával mentik a bajba jutott ravaszdikat. Most éppen egy rókakölyök életét mentették meg.

“Ő Gombi, háát ő nem volt szép kisróka…ritka az ilyen, rühes és gombás volt…de szépen kikupálódott, és nagyon vidám, jófej kicsi lett…talán vele kellett legtöbb időt töltenem…már nagyon bírjuk egymást, nagyot változott.” – írta örömmel bejegyzésében a Rókales. 

Összezárva a combcsonttörött kicsivel, szuper párost alkotnak…nincs vita, játék, tá/r/sasjáték annál több.
Nehéz velük, de sokat adnak...” – jegyezte meg közösségi oldalán Kuruczi Norbert.

Kurunczi Norbert és a Rókales Alapítvány

Rókales Alapítványt Kurunczi Norbert elhivatottsága és a rókák iránti szeretete ihlette – írja az alapítvány honlapján. A Rókales Alapítvány 2022. júliusától működik, Balatonőszödön. Az itt dolgozók, önkéntesek egyedülálló módon, nagy területen, harmóniában a természettel segítik és rehabilitálják a sérült, beteg, meglőtt, kotorékmentett egyedeket. A mentett rókákat nem szoktatják magukhoz, tiszteletben tartják, hogy vadállatok.

Az alapító tagok egyike Kurunczi Norbert, akinél 14 évvel ezelőtt kezdődött az állatok szeretete, kóbor cicakolóniákat kezdett el etetni, saját költségen. Az egyik ilyen kolóniához egy rókalány csatlakozott, a rókák megfigyelése, támogatása ettől a dátumtól, és a Lady nevű rókalánytól indult. Olyan mértékű bizalmat szavazott ez a vörös négylábú, hogy a kotorékból kihozta a kisrókákat, és engedte, hogy játsszon Norbert Velük.

Ezek után több rókát az otthonában rehabilitált, támogatott, Dióka, Foxy és Luca is osztozott az otthonában.

Szervezetük több social media platformon jelen van, Instagramon, TikTokon, Facebookon jelentős követőbázissal rendelkeznek. Norbert napi szinten oszt meg tartalmat a rókákkal kapcsolatban, a mentések mellett fontosnak tartva az emberek edukálását és az előítéletek eloszlatását, hogy az emberek megláthassák: ember és róka élhet együtt békében.

AZ ALAPÍTVÁNYT A RÓKÁK SZERETETRE HÍVTA ÉLETRE, MELY LEGTÖBBSZÖR A RÓKÁK SEGÍTÉSÉBEN NYILVÁNUL MEG.

Elsődleges céljuk, hogy sérült, beteg állatoknak segítsenek, ebben kérnek az Alapítványtól a legtöbben segítséget, a kölykök mentése mellett. Minden esetben a legfontosabb, hogy minél hamarabb egészségesek legyenek és visszakerülhessenek természetes élőhelyükre, ahol szabadon élhetnek – osztották meg.

(Forrás: Rókales Alapítvány Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Jövő hét szombaton kezdődik a tavaszi rókavakcinázás

magyarallatvedo

Kutyus “csípte” rókakölyök gyógyulgat a Rókalesnél

Erik

Vagy autó, vagy egy kapa – ismét az emberi “butaság” áldozata lett egy kis róka

Viki