Image default

Három fecskét pusztított el, és tizenegy fészket vert le a villanyszerelő

Állatkínzás és természetkárosítás miatt büntető feljelentést tesz a Nemzeti Park, miután az ároktői Posta által javítási munkákra felkért villanyszerelő elpusztított három neki „útban lévő” fecskefiókát, és levert tizenegy fecskefészket – írja a mályi Madármentő Állomás a Facebook-oldalán.

„Az ároktői postán elromlott a biztonsági világítás, amit az ott dolgozók jelentettek. A Posta külsős megbízott cégének munkatársa kiment, és 11 fecskefészek leverése és 3 fecske fióka meggyilkolása mellett lecserélte a lámpatestet. Nem a postát hibáztatjuk, hanem a külsős cég emberét, aki annak ellenére cselekedett, hogy védett állatok pusztultak el. Nem egyeztetett senkivel! A Postával beszéltünk és ők is elítélték a történteket” – olvasható a Facebookon.

Az ügy kapcsán a kiérkező Nemzeti Park munkatársa büntető feljelentést tett állatkínzás és természetkárosítás miatt, mivel a fecske védett állat, elpusztítása pedig bűncselekmény. „Szeretnénk felkérni a Posta vezetőségét, hogy az ilyen külsős cégeket páros lábbal rúgja hátba” – teszik hozzá a posztban.


KAPCSOLÓDÓ

Az év legcukibb videója: örökbefogadásra váró kutyusok a Budapest Park karácsonyi filmjében

Marci

Szolgálatba álltak a disznók az amszterdami reptéren

magyarallatvedo

Sikeresen kiszabadítottak egy kötélbe és hulladékba gabalyodott bálnát

Marci