Image default

72 kutyát találtak saját ürülékükben egy házban, aminek kidőlt az oldala

72 tragikus állapotban lévő kutyát találtak Pusztavámon az ASKA Alapítvány munkatársai szombaton. Az állatokat ürülék borította, soványak, bolhásak voltak és több megvakult a sötét épületben. A hírről a szeretlekmagyarország számolt be.

Mint írják, az alapítvány szombaton délután kapott egy hívást a katasztrófavédelemtől, hogy bedőlt egy ház oldala, és az épületben körülbelül 70 kutya van. A szervezet munkatársai „enyhe túlzásnak” gondolták a becslést, egészen addig, amíg meg nem érkeztek az épülethez Pusztavámosra.

Az Alpha-vet Ebrendészei és az ASKA munkatársai, 4 szállító autóval érkeztünk Pusztavámra.

A kutyák állapota borzalmas, vastagon áll rajtuk az ürülék, soványak, bolhásak.

A további vizsgálatok ma indulnak, este 9-re tudtuk elhelyezni őket. Valószínűleg beltenyészet, hiszen most is sok a vemhes közöttük, illetve szoptatós anya. Vannak, akik megvakultak a sötét házban” – írta az ASKA vasárnapi bejegyzésében.

A szervezet a bejegyzésében segítséget kért, többek között kutyaházakra, bolhanyakörvekre, kutyatápra, konzervekre van szükségük, és ideiglenes befogadókra.

„72 kutya, egy nap alatt, ez iszonyatos szám, úgy, hogy ott vannak mellettük az eddigi kutyáink is. Most karanténba kerülnek, és folyamatosan próbálunk kutyát csinálni belőlük”
– írták.

A teljes hír a szeretlekmagyarország oldalán található.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nagy siker az Országgyűlésben: döntöttek a képviselők az állatvédelmi alapítvány létrehozásáról – VIDEÓ

magyarallatvedo

Lucy, a kutya hatalmas akaratról tett tanúbizonyságot: túlélt minden megpróbáltatást

Marci

Ezt érzik a kutyák, akiket elaltatnak

magyarallatvedo