Image default

80 év után láthatunk ilyen állatot – farsang lesz az Állatkertben

Szombaton és vasárnap farsangot tartanak a Budapesti Állatkertben, sokféle programmal, így táncházzal, jelmezes felvonulással, látványetetésekkel és állattréningekkel. Fel lehet majd ülni a 115 éves Schäftner-körhintára is. A jelmezben vagy farsangi álarcban érkező gyerekek jelképes áron látogathatják az Állatkertet.

Február 4-én és 5-én, azaz szombaton és vasárnap farsangi programokkal, élményekkel és látnivalókkal várja látogatóit a Budapesti Állatkert. Ráadásul farsangi kedvezményt is kínálnak:

azok a 14 éven aluli gyermekek, akik jelmezben vagy farsangi álarcban érkeznek, ezen a két napon jelképes áron, 200 forintos jeggyel látogathatják az Állatkertet.

A Barlangteremben jelmezbált tartanak a Bóbita Band „Állatok farsangja” című interaktív előadásával, illetve a Csürrentő Együttes táncházával, amelyhez családi tánctanítás is kapcsolódik. Lesz arcfestés, farsangi kézműveskedés, színező sarok, állati helyszínelés, illetve a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete jóvoltából Teddy Maci Kórház is. Két helyszínen cosplay jelmezesekkel lehet majd közös fotókat készíteni, és fel lehet majd ülni a patinás, 115 éves „falovas” Schäftner-körhintára is.

Mindkét nap 13 órai kezdettel a Főkaputól jelmezes karneváli felvonulás indul körbe az Állatkertben.

Szombaton és vasárnap is hét-hét állatbemutató, tréning, illetve látványetetés teszi teljessé a programot, többek között a pingvineknél, az oroszlánfókáknál és a denevéreknél. A Cápasuli cápáival is egy látványos program keretében foglalkoznak majd a könnyűbúvár felszerelésben lemerülő gondozók.

Érdemes lesz meglátogatni az Állatkert újdonságait, például a Pálmaházban helyet kapott dolmányos hangyászokat.

Ezt az állatfajt nyolc évtizednyi szünet után láthatja újra a közönség.

A hím állat, Ricardo már decemberben bemutatkozott, de nemrégiben egy nőstény is érkezett mellé. Összeszoktatásukat a napokban kezdték meg az Állatkert szakemberei.

Kisfilmen a szupercuki dolmányos hangyász

Ő itt Ricardo a dolmányos hangyász

A részletes farsangi programkínálat az Állatkert honlapján is olvasható, de mi is mutatjuk:

Magyar Állatvédelem

„Olyan mintha két feje lenne ennek az állatnak, pávafarka és cipője”