Image default

9 hónap börtönt kapott a testvérpár, mert elhanyagolták a kiskutyáikat

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

9 hónap börtönt kapott a testvérpár, mert elhanyagolták a kiskutyáikat! Az eset Skóciában történt, a testvérek illegálisan kereskedtek az állatokkal.

Egy kiskutyák tenyésztésével foglalkozó skót testvérpárt letöltendő börtönbüntetésre ítéltek állataik elhanyagolása miatt. A lakásukban tartott razzia során nyolc kölyökkutyát találtak, melyből négy később parvovírusban halt meg – közölte az Origo.

Kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték őket, mert gondatlanságból fájdalmat és szenvedést okoztak egy csapat kiskutyának.

A 28 ÉVES TOM MONGAN ÉS 40 ÉVES TESTVÉRE, WILLIAM MONGAN EGY KUTYAKENNELT ÜZEMELTETETT GLASGOWBAN.

A skót rendőrség razziát tartott a lakásukban, miután bejelentést kaptak arról, hogy illegálisan kereskednek állatokkal és rossz körülmények között tartják őket.

EGY SPÁNIEL TÍPUSÚ, RÓZSASZÍN KÖNTÖSBE BUGYOLÁLT KISKUTYA SZEMMEL LÁTHATÓAN BETEG VOLT.

A kutyusra felfúvódott hassal találtak rá és képtelen volt felemelni a fejét. Két staffordshire bullterrier típusú kölyökkutyának szintén fel volt dagadva a hasa. A megtalált nyolc kiskutya közül négy később elpusztult parvovírusban.

A nappali padlóján sárga folyadék tócsa volt, amely vizes hasmenésnek vagy hányásnak tűnt. A folyadék férgeket tartalmazott

– mondta Lesley Boyce megbízott főfelügyelő.

A kiskutyákat lefoglalták és azonnal állatorvoshoz vitték őket.

A BELFASTI TESTVÉREK ELISMERTÉK, HOGY SZÜKSÉGTELEN SZENVEDÉST OKOZTAK A KISKUTYÁKNAK AZZAL, HOGY ELMULASZTOTTÁK A PARVOVÍRUS ELLENI OLTÁS BEADÁSÁT.

A Glasgow-i bíróság hétfőn mindkettőjüket kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte. Tíz évre eltiltották őket az állattartással és állatkereskedelemmel kapcsolatos mindennemű tevékenységtől – írta a Sky.

(Forrás: Origo/SKY, Fotó: Scottish SPCA)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

2 tonna tobzoskapikkelyt foglaltak le a vámosok Kínában

magyarallatvedo

Állatkínzás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy nőt

magyarallatvedo

Még tart a nyomozás a három elpusztult rendőrkutya ügyében

Marci