Image default

Ezért a tűzoltók az állatvédők szentjei: életmentés nagyon mélyről

A Katasztrófavédelem munkatársai nemcsak a baleseteknél, tú+űzeseteknél és más katasztrófa helyzetekben mutatnak példátlan helytállást, hanem az állatok mentésében is.

Az elmúlt nap eseményeit szemlézzük:

-Húsz méter hosszú vízelvezető gyűrűbe szorult egy macska és az őt üldöző kutya hétfőn délután a Zala megyei Alibánfán. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kimentették az állatokat, akik épségben megúszták a kalandot.

-Kiszáradt kútba esett egy kecske hétfőn délután a Fejér megyei Fülén. A polgárdi önkormányzati tűzoltók létrán másztak le az állathoz, majd kiemelték a másfél méteres mélységből.

-Kismacska esett hétfőn délelőtt egy tizenkét méter mély kútba Debrecenben, a Nagycsere-tanyán. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át kötélbiztosítással szabadították ki az állatot.

Egy korábbi interjúban Pintér Tamás tűzoltó ezredes a Cívishírnek elmondta, ilyenkor a tűzoltóság nem nyújtja be a számlát senkinek.

Olyan állatokat mentünk meg, amelyek önerejükből nem képesek kimászni vagy lemászni valahonnan, így ha nem segítenénk, akkor elpusztulnának

– mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság első embere, Pintér Tamás.

Cívishír – Katasztrófavédelem – Magyar Állatvédelem

fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság