Image default

Zsákba kötött kiskutyát mentettek az állatvédők

Az Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány egy sokkoló és egyben megdöbbentő esetről számolt be Facebook oldalán, ami egy zsákba kötözött kiskutyáról szól. Posztjukat változtatás nélkül közöljük.

“Naívan azt hittük, hogy az ilyen esetek már a múlté, és nem kell szembesülnünk 2022-ben egy ilyen aljas, primitív tettel.
De a mai napon, tényleg csak az isteni gondoskodás jóvoltából ezt a kis gondozatlan, csak csomókból álló, tiszta filces, csontsovány kiskutyát találta meg 2 túrázó. Messze az úttól, egy bozótban a lesenceistvándi bekötő és Uzsa között egy nagyon kicsi zsákban gyorskötözővel bekötve mődszeresen, hogy biztos, de lassú fulladással kimúljon.

Olyan helyen, ahol csak a halál várt rá. De szerencse a kedves párnak azonnal kiszabadították a kiéhezett szerencsétlent és felkerestek minket. Annyira kicsi az esély, hogy az ilyen sorsra szánt állatokat valaki megtalálja, hogy nem tudjuk szavakba önteni a dühünket azt a haragot, amit ilyenkor érzünk. Nagy köszönet és hála nekik a gyors mentésért, és hogy kiérkezésünkig őrizték a kutyust.

Borzasztó állapotban volt, iszonyatosan elhanyagolt filces,, évek óta nem kezelt kutya, természetesen chipet nem találtunk.
Reméljük valaki felismeri a képek alapján ha valahol hiányzik, és hogy az embernek nem nevezhető állatkínzó megkapja a megérdemelt büntetését.”

Magyar Állatvédelem