Image default

Hatalmas energiákat fordít a Hangya Közösség a kóbor állatok megsegítésére

A Hangya Közösség alapítvány 2010 óta segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket. Céljuk az állatvédők számára elsősorban tárgyi segítséget nyújtani, hogy minél kevesebb súllyal nehezedjen a vállukra az a felelősség, amit a társadalom egy része nem vállal fel.

Fontos, hogy a gazdátlan kutyáknak is jár az élelem, kutyaház, a meleg holmi, etetőtál. A gondozóknak is megkönnyíti a munkáját, ha a működéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak.

Legújabb akciójuk a lakossági kutyaház gyűjtés, hiszen beköszöntött a rossz idő és nagyon sok állatotthonnál nincs elég kutyaház. Különösen nagy segítség a menhelyeknek, ha jó állapotú kutyaházakkal készülhetnek a fagyokra.

Az adománygyűjtést a következő települések környékén szervezik:
Nagykovácsi, Solymár, Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Üröm, Budakeszi, Páty, Budaörs, Nagykovácsi, Telki, Törökbálint, Biatorbágy és környékén!

Ha a fenti települések közül van valahol maximum 110 cm-es méretű, jó állapotú (vagy pici felújítást igénylő) használt kutyaházad – írj nekik: info@hangyakozosseg.hu

A szervezet arra kéri az adakozni kívánókat, hogy segítsék munkájukat azzal, hogy pontos mérettel, fotóval, telefonos elérhetőséggel küldjék a felajánlást. Ez megkönnyíti a fuvarok összeszervezését is.

A legnagyobb segítség, ha magad próbálod eljuttatni. Mindenkinek van legalább egy utánfutós ismerőse. A menhelyen sokszor akár 100 állatot is el kell látniuk napi szinten, így hatalmas idő és pénz segítség, ha kijuttatod. Neked csak egyszer kell szívességet kérni, a menhelynek napi sokszor.

A közösség arra kér mindenkit, hogy amennyiben más országrészben van felesleges kutyaház, ne legyen restek felkeresni az adakozók a legközelebbi állatmenhelyet, hiszen a házak mindenhol jól jönnek.

A hangya Közösség az adományokat a XII. kerületben folyamatosan fogadja, de tervezi, hogy Budapest több kerületében és a környező kistelepüléseken is gyűjt a közeljövőben.

KAPCSOLÓDÓ

Rászoruló kutyák karácsonya – Hétvégi adománygyűjtés menhelyen élő kutyáknak

magyarallatvedo

Állatvédőknek gyűjt a magyar rapper

magyarallatvedo

Hatalmas bajban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Eszti_mav