Image default

Oroszlánkölyköt találtak egy erkélyen Katarban

Több feldúlt szomszéd videót készített az oroszlánról és elküldte az állatvédő szervezeteknek, hogy felhívja a figyelmüket az oroszlánkölyök tragikus életére a dohai erkélyen.

Alábbi a felvételek a világbajnokság helyszínén, Dohában készültek. Az aktivisták eljuttatták a felvételeket a Mirrornak, és kérték a brit lapot, hogy mutassák meg, mi történik valójában Katarban néhány állattal.

Ez az oroszlán a Pearl negyedben, amely Doha egyik legdrágább lakónegyede egy erkélyen él. Egy alkalommal valaki nyers húst dobott le, mivel a kölyök nagyon éhesnek tűnt. 

Az, hogy kiderült, hogy a felvételeken egy oroszlánkölyök látható, a véletlennek köszönhető. Ugyanis az egyik aggódó szomszéd figyelt fel rá, hogy a mellettük lévő ház erkélyén egy macska egésznap az erkélyen van egyedül.

A felvételeket azért készítette, mert kegyetlen dolognak tartotta, hogy egy macska egésznap kénytelen az erkélyen tartózkodni. De ahogy a macska napról napra nagyobb lett, rájött, hogy valójában a macska egy oroszlánkölyök.

Egy katari állatorvos elemezte a Mirror által megszerzett felvételeket, és úgy becsülte, hogy az oroszlán három hónapos lehetett.

Úgy tudni, hogy a kölyköt végül néhány nappal a világbajnokság kezdete után elköltöztették.

Az egyik állatvédő, aki a katari hatóságok megtorlásától való félelmében kérte a Mirrirtól, hogy ne nevezzék meg, elmondta: “Ez sokkoló, de nem annyira szokatlan. Számos jelentés érkezett már arról, hogy fiatal oroszlánokat és gepárdokat tartanak a Pearl apartmanokban, majd kifakadt:

A világbajnokságnak adunk otthont, és az emberek oroszlánokat tartanak a lakásaik erkélyén. Miféle társadalom ez?

A Mirror információi szerint az apartman tulajdonosa nem lakott ott, egy szobalány naponta etette az oroszlánt,  aki több hétig az erkélyen élt.

A szomszédos ház lakói panaszt tettek a társasház tulajdonosainál, akik ezután ragaszkodtak ahhoz, hogy a lakót és az oroszlánkölyköt elköltöztessék.

Az állatvédő aktivista elmondta, hogy Katarban sok nagymacska él. Több gazdag sejknek is van saját gyűjteménye, akik általában jól tartják és gondozzák őket. De ez a kölyök szörnyű körülmények között maradt.

Több jótékonysági szervezetet is megkerestünk, hogy segítsenek az oroszlán újbóli elhelyezésében, de választ sem kaptunk.

A katari oroszlánokkal kapcsolatos viták már évek óta tartanak

Korábban egy kifejlett hím oroszlánt találtak szintén egy erkélyen, míg egy másikat egy házban találtak, nyakán elektromos nyakörvvel. Egy másik oroszlán pedig megszökött egy lakóhá

zból, és egy autópályán találtak rá.

Sarah Khalaf, az Al Shareef Holding lakástulajdonosok vezető ingatlan-koordinátora elmondta: “Volt egy oroszlánkölyök, amelyet egy sorház erkélyén tartottak. Amint értesültünk róla, a bérlőt megkértük, hogy távozzon, és a lehető leghamarabb távolítsa el az oroszlánkölyköt. Nagyon szigorú szabályaink vannak erre vonatkozóan.

Gyorsan cselekedtünk, amint más lakók szóltak nekünk az erkélyen lévő kölyökről, amely nagyon kicsi volt.

A torna korábbi szakaszában az emberek világszerte megdöbbentek, amikor az Irán elleni 6-2-es győzelem után egy angol szurkolót elvittek egy sejk magánállatkertjébe oroszlánokat nézni. Alex Sullivan a katari emír királyi családjának egyik tagjába botlott bele, miközben az országban töltött első éjszakáján egy szupermarketben akart sört venni.

@jsftbl123 #funny #qatar #qatar2022 #worldcup2022 #worldcup #england #football #fyp #viral #scouse ♬ original sound – jsftbl

Történetéből kiderült, mennyire elterjedt a nagymacskák birtoklása Katarban, Alex elmondta: “Elvittek minket egy körre a Lamborghinivel. Ezt lefilmeztem, és játszottam egy oroszlánkölyökkel is. Volt egy saját személyes állatkertje az oroszlánkölyökkel, különböző ragadozó madarakkal és néhány majommal.

Megmutatta nekünk, hogy vannak oroszlánjai, meg minden.

A katari törvények lehetővé teszik, hogy az emberek vadállatokat tartsanak.

Mirror – Magyar Állatvédelem