Image default

Nincs kakizacsid? Fizess!

Közel 50 ezer forintnak megfelelő összegű büntetést is kaphatnak Angliában azok a kutyasétáltatók, akik közterületen kakizsacsi nélkül sétáltatják kedvenceiket egy közterületvédelmi-javaslat (PSPO) alapján.

A javasolt közterület-védelmi rendelet emellett személyenként négyre korlátozná az egyszerre sétáltatható kutyák számát, és kizárná őket a játszótereket.

A nyugat-londoni Hammersmith és Fulham tanácsa januárig konzultációt folytat a lehetséges jogszabályról.

A PSPO 14 napot adna az elkövetőknek a bírság megfizetésére, amely 60 fontra csökkenne, ha egy héten belül kifizetik, azonban a fizetés elmulasztása büntetőeljárást vonhat maga után.

Van kivétel: a segítő kutyát használók mentesülnének, és az intézkedések nem terjednek ki azokra, akiknek „észszerű kifogásuk” van, vagy bizonyos fogyatékossággal élnek.

A közterület-védelmi rendeletjavaslatban foglalt követelmény nem örök érvényű lenne, csak három évig vezetnék be a városrészen belüli valamennyi közterületre.

A Daily Star által megkérdezett kutyasétáltatók túlnyomó része jó ötletnek tartja és támogatja a rendeletet, de kételkedik annak hatékonyságában.

KAPCSOLÓDÓ

Szöges kolbászokat a kutyáknak Budapest erdejében

Viki

Élő adásban vicces jelenet: húzta el a vakvezető kutya a BBC időjósát

magyarallatvedo

Kecskeméti focistákkal is népszerűsítik az állatvédelmet

Viki