Image default

“Az állat társ, nem pedig játék – Szívügyük az állatvédelem”

A felelős állattartás kérdése az ünnepekkor különös figyelmet kap, hiszen rengetegen gondolják úgy, jó ötlet egy imádnivaló négylábút tenni ajándék gyanánt a fa alá, azonban ez jóval többet jelent ennél.

Egy állat valódi társ, aki, ha szerencsénk van, nagyon sokáig segíthet át minket a nehéz időszakokon, általa pedig megtanulhatjuk, milyen is valóban gondoskodni egy másik kis lényről.

“A TV2 Hírigazgatósága híres arról, hogy kiáll olyan ügyek mellett, amilyenekben hisz, az állatvédelem pedig mindannyiunk közös és fontos ügye. Karácsony előtt kiemelten fontosnak tartom elmondani, hogy senki se ajándékozzon átgondolatlanul élő állatot karácsonyra, hiszen az állat társ, nem pedig játék” – hangsúlyozta Gecse Vivien a TV2 hírigazgatója.

A Mokka két műsorvezetője, Orosz Barbara és Istenes László, a csatorna hírigazgatója, Gecse Vivien, valamint az esti Tények műsorvezetői, Gönczi Gábor, valamint Marsi Anikó az Állatvédelmi Kormánybiztosi Titkárság együttműködésével hívják fel a figyelmet arra, hogy a felelős állattartás nem szezonális, hanem hosszú időre szóló feladat.

Mindegyikük büszke kutya- illetve macskatulajdonos, akik már el sem tudnák képzelni életüket hűséges társaik nélkül. A bizalom kölcsönös dolog, emberek és állatok között is ugyanannyira fontos, ezért Gönczi Gábor arra kér minden állatbarátot, hogy

karácsony közeledtével jusson eszükbe, mennyi szeretetre éhes, otthonra váró állat van a hazai menhelyeken, és amennyiben idejük engedi, adjanak nekik egy kis szeretetet azzal, hogy önkéntesként segédkeznek.

Az állat társ, nem pedig játék, így mielőtt bárki rászánná magát arra, hogy befogadjon egy négylábú barátot, előbb alaposan gondolja át és tudatosítsa, nem csak egyetlen hétig tartozik felelősséggel kisállata iránt, hanem hosszú-hosszú ideig.

TV2 Hírigazgatósága 

KAPCSOLÓDÓ

A légiutas-kísérő, aki veteránokat egyesít egykori szolgálati kutyájukkal – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Cserebökényben már énekelnek a sordélyok

magyarallatvedo

Elhunyt Duffy a kutya, aki 36 epilepsziás rohamot kapott a tűzijátékoktól

Marci