Image default

Brutálisan marcangolt szét védett madarakat egy kutya

Tragikus hírről számolt be a Sólyom Vadmentő Egyesület.

A Sólyom Vadmentő egyesület civilként a sérült, elárvult vadmadarak, vadon élő állatok mentését végzi állami, vagy egyéb támogatás nélkül, pusztán önerőből, és nagylelkű adományozók segítségével.

Mint írják, március 17-ről 18-ra, azaz péntekről szombatra virradóan, hajnal 5 körül szokatlan és ijesztő zajra riadtak fel. Az őzük, Bandika kétségbeesett sírására, rémült vágtázásának hangjára ébredtek. Azonnal az udvarra rohantak, ahol sokkoló látvány fogadta őket.

“Egy kis-közepes termetű fekete kutya tőlem 3 méterre éppen abban a pillanatban tépte ketté Ricsit, az áramütéstől tartósan sérült vörös vércsét. Nem messze láttam Ernát, a vándorsólymot a földön hanyatt fekve, aki még szárnyával kínjában csapkodott, még élt, de aztán egy perc múlva a kezemben halt meg. Azt sem tudtuk hirtelenjében hová kapjunk, Timi zokogva rohant hozzám, hogy Kele, a gólya, akiről pár napja posztoltunk, hogy milyen büszkén építi élete első fészkét a frissen kapott alapra, összerágva, holtan fekszik a bokor alatt.Timi hangjára előjött a bokrok közül Bandika, az őz, füléből, nyakából dőlt a vér… Sírva, zokogva, kétségbeesve próbáltuk menteni a menthetőt.”

 – írták.

A kutya, ahogy meglátta a közeledő embereket, rögtön elmenekült azon a lyukon keresztül, melyet kiásott a bejövetelekor. Az alapítvány vezetői felismerték a négylábú elkövetőt, elmondásuk szerint nem kóbor kutyáról van szó. A kis-közepes méretű, fekete színű kutyával már volt gond a környéken, rendszeresen kiszökik otthonából.

Az egyesület a feljelentést.

“Ez egyrészt azért volt muszáj, mert a nálunk élő mentett vadállatok állami tulajdon, a közvagyon része, azokkal a hatóságok felé elszámolással tartozunk. Itt most elpusztult két fokozottan védett, és egy védett madár, amiknek nem csak eszmei értéke, de nevük, egyéniségük is volt, szinte már családtagok voltak”

A Sólyom Vadmentő Egyesület aggodalmát fejezte ki, tartanak attól, hogy legközelebb akár egy kisgyermek is áldozatul eshet a bestiának.

A kiérkező rendőrsök alapos munkát végeztek, a bűnügyi helyszínelés reggel fél nyolctól délután háromig tartott, az áldozatok az egyesület fagyasztójába kerültek lezárt bizonyítékos zsákokban.

A vadmentők köszönetüket és hálájukat fejezik ki minden biztató szóért, melyet azóta kaptak és hálásak a felajánlott segítségekért. Elkeseredésük ellenére nem adják fel, folytatják értékes vadmentő munkájukat.

Ha teheted, támogasd te is a Sólyom Vadmentő Egyesület munkáját!

Takarékbank Zrt.50420977-10003626/HUF

(VIA)

KAPCSOLÓDÓ

Megmérgezték a hős rendőrkutyákat, a rendőrautóban pusztultak el

magyarallatvedo

24 méter mélyre ereszkedett a fiatal nő, hogy megmenthesse a kölyökmacskát

Marci

Vízelvezetőbe szorult kutyát mentettek Vásárosnaményban

magyarallatvedo