Image default

Kutyát dobtak a hódmezővásárhelyi menhelyre

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesület közösségi oldalán számolt be arról, hogy amikor kiért egyik tagjuk a menhelyhez, egy fiatal, puli szerű kutyussal találkozott, aki megrémülve szaladt minden mozdulat elől.

Először azt gondolta a tagjuk, hogy a libatelep mellől kijáró kutya az, de hamar kiderült, hogy az nem lehet, mivel a kapu közelébe se ment, sőt attól félt.

Bő egy óra hossza kellett ahhoz, hogy enni merjen, majd egy-két méter távolságban állt meg. Megérinteni meg tudta az állatvédő, de sajnos megfogni nem. A védenceik őrjöngtek, a Cicalak lakói megrémültek. A menhelynek sem helye, sem kapacitása nincs már. Ideiglenesen el tudták helyezni egy védencük kenneljébe, ami nincs a legjobb állapotban.

14 nap megfigyelést követően ivartalaníttatják, oltatják, chippeltetik, valószínűleg partneri segítséget kell kérniük a végleges elhelyezéséhez.

Az ügyben a feljelentést megtették állatelhagyás (bűncselekmény) miatt. A menhelyen kamerarendszer működik, ami a rendőrség munkáját tudja segíteni.


Ha teheted, támogasd te is a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesület munkáját.

Számlaszám: 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank)

KÖZLEMÉNYBE írd bele, hogy: menhelyre dobott kutyusnak.

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Állatvédelmi- És Szabadidős Központ

KAPCSOLÓDÓ

Kidobott kismacskákat mentettek a pénzügyőrök

Viki

Brutális állatkínzás: hurokkal fojtotta meg a kiskutyát

magyarallatvedo

Menhelyen jártak a debreceni jégkorongosok, a kutyák nagyon örültek nekik – VIDEÓVAL

magyarallatvedo