Image default

Ölik a kutyákat Csernelyen

Hol vannak már azok az idők, amikor a falvakban nem zárták kulcsra az ajtót. Az idős bányászözvegy jó ideje leshette az utcát, mert amikor kicsit odébb leparkoltunk, máris a kapunál termett, ami nem elég, hogy kulcsra volt zárva, kétszer ráfordítva, egy lánccal is a kerítéshez volt rögzítve- írja a 444.hu

Idilli hely, a Szabadság út vége ez, szinte karnyújtásnyira fekszenek az eső áztatta, dús hegyek, kőszenet rejtenek a vonulatok, de ma már ez nem érdekes. A nyári konyhában ültünk le, bekapcsolta a szarvasi kávéfőzőt, és elkezdte mesélni a történetet a két kutyáról.

A lap értesülései szerint januárban egy 14 éves fiú vert agyon egy 83 éves asszonyt a falu központjában, néhány éven belül ez már a második rablógyilkosság volt, akkor is idős ember volt az áldozat. De volt itt rabszolgatartás – ételhulladékkal etették a fűtetlen pincében tartott nőket, és folyton verték őket –, két szál cigaretta elrablása is, amiért éveket lehet ülni, állatkínzás az erdőben, uzsorázás. Most meg a kutyákat sodorták veszélybe, a kutyamérgezések elterjedésével.

„Azt vettem észre, hogy a kutyának folyik a nyála – mesélte az idős asszony. – Később hányt is, ételt nem fogadott el, vizet ivott. Pár nap múlva meghalt.”

Az eset két héttel később a másik kutyával megismétlődött. A faluban állatorvos nincs, „fuvarost kellett volna fogadni”, és még fizetni az állatorvosnak is, miközben az állatokat aligha lehetett volna megmenteni, nagy valószínűséggel fagyállót itattak velük.

KAPCSOLÓDÓ

VIDEÓVAL – A magyar kutyás egység jelentős sikereket ér el a madármérgezések elleni küzdelemben

Marci

Bajba jutott kölyökkutyust mentettek a tűzoltók

Erik

Brutálisan megkínzott kutyákat találtak egy borsodi tanyán

magyarallatvedo