Image default

Házilag eszkábált hangtompítót – mindent tagad az orvvadász

Orvvadász – A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy a ceglédi nyomozók lezárták annak a 42 éves csemői férfinak az ügyét, akit a gyanú szerint a tilalom ellenére lelőtt egy 2 éves őzsutát. Ráadásul vadászlőfegyver engedéllyel sem rendelkezett.

Az esetet a csemői vadásztársaság egyik képviselője jelentette be 2022. augusztus 16-án, nem sokkal dél előtt, amikor a tanyája melletti gyümölcsös irányából lövés hangját hallotta. Gyorsan autójával a hang irányába indult. Az egyik dűlő sarkán megtalálta a friss tetemű, nyakon lőtt őzsutát. Ugyanebben az időben a közelben sietve távozott a helyszínről a 42 éves csemői K. Ferenc. A rendőrök pár órával később otthonában elfogtak.

A nyomozók a férfi otthonában házkutatást tartottak. Lövedéket, egy esztergált hangtompító jellegű csövet és 130 sörétólmot találtak, amelyeket mind lefoglaltak.

Az ügyben kirendelt igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy a lefoglalt esztergált fémcső egy házilag készített hangtompító, amelyen keresztül 22 Long Rifle kaliberű lövedék lőhető ki, amely megegyezik az őzből lefoglalt lőszerrel. Az igazságügyi fizikus szakértő szerint K. Ferenc bal kezén olyan jellegzetes elemösszetételű szemcsék mutathatók ki, amelyek tűz- vagy gázriasztó fegyver elsütésekor keletkeznek.

A Pest Vármegyei Kormányhivatal Vadászati Hatósága a hatályos végrehajtási rendelet értelmében az őzsuta értékét 100.000 forintra állapította meg.

A 42 éves férfi a kihallgatás során tagadta a rá vonatkozó vádakat. Nem ismerte el a bűncselekményt, és nem jelentett panaszt a gyanúsítás ellen. Védekezése során azt állította, hogy nem lőtt, hanem egy petárdát dobott el a vaddisznók miatt, és tagadta, hogy bármilyen lőszer vagy lőfegyveres eszköze lenne.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya megalapozott gyanú alapján orvvadászat bűntettének ügyében indított eljárást a férfi ellen, amelyet most befejeztek, és az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

KAPCSOLÓDÓ

Ennek a hulladékhalomnak meglett a gazdája

magyarallatvedo

Könyvet írtak Kántorról, a legendás rendőrkutyáról

magyarallatvedo

Orvvadászokat fogott el a TEK Somogyban – videóval

magyarallatvedo