Image default

Két év után végre hazatért Boni, az ellopott kutya

Az Orosházi Állatvédők – Szikhát Kutyamenhely egy különleges és megható eseménynek lehettek részesei, amikor egy telefonhívást kaptak Újkígyósról.

Egy vizslát találtak, akinek nyakán nyilvánvalóan megkötés nyomai voltak láthatók. Az állatvédők azonnal cselekedtek, befogadták a kutyát. Megtalálói elvitték a menhelyre, hogy ott gondoskodjanak róla.

A kutyának szerencsére volt egy chipje, amelyet sikeresen leolvastak a chipolvasóval. Az adatok szerint regisztrálva volt, így az állatvédők azonnal felvették a kapcsolatot a megadott telefonszámmal. Kiderült, hogy a kutya neve Boni.

Az a pillanat, amikor a vonal másik végén óriási örömmel és meglepetéssel fogadták a hírt, hogy megtalálták Bonit, aki két évvel korábban, 2021-ben veszett el Orosházán, felemelő volt. Gazdái kétségbeesetten keresték kedvencüket, még jutalmat is felajánlottak az eltűnése idején, de senki sem adott érdemi információt a hollétéről.

Boni eltűnése után azonban keveset lehet tudni arról, mi történhetett vele. Az állatvédőknek felkeltette a figyelmét, hogy a kutya testén több helyen régi, begyógyult sérülések és sebhelyek voltak. Ezek arra utalhatnak, hogy valószínűleg megkötözték madzaggal.

Óriási szerencsének tekinthető, hogy Boninak valahogy sikerült kiszabadulnia fogva tartóitól és segítséget kapott az arra járó emberektől. Az állatvédők szívből örültek, amikor távolról meghallották gazdái autójának hangját. Boni alig bírta visszatartani az örömét, hogy végre újra az imádott családja mellett lehet és hazatérhet.

Az öröm és a boldogság nemcsak a kutyus és gazdái számára volt hatalmas, hanem az állatvédők is meghatódva nézték ezt az érzelmekkel teli találkozást. Boni végül, két év után, végre hazaért, és ma már boldogan alszik szeretteivel. Mindannyian reméljük, hogy hamarosan elfelejti a háta mögött hagyott kemény időszakot, amelyet át kellett élnie, és újra boldog és gondtalan életet élhet gazdái oldalán.

Boni története rámutat az állatvédelem fontosságára és arra, hogy milyen hihetetlenül erős kötelékek alakulhatnak ki az ember és az állat között.