Image default

Juno hét éve vár a gazdira, pedig mindenkit elvarázsol a mosolyával

Juno, a kedves és emberimádó kutyus, immár közel 7 éve várakozik Szabolcs megyében a teljes reménytelenségben – osztotta meg az Összefogás az Állatokért Alapítvány a közösségi oldalán.

Junora 2016 augusztusában találtak rá Kántorjánosiban, Mátészalkához közel. Akkor még alig volt egy éves. Egy embertelen lélek vasaló vezetékével kötözte a falu főutcáján egy ház kerítéséhez, étlen-szomjan hagyva magára. Természetesen nem volt benne chip.

Pedig Juno tökéletes kutyus lenne egy aktív gazdi számára, aki szeret kirándulni.

Juno 2015 decemberében született, közepes testű szuka kutya. Ivartalanították, többször beoltották, és szívféreg-tesztjei is negatívak. Jól kijön más szuka és kan kutyákkal egyaránt, és nem domináns jellemű. Hosszú várakozása szerencsére nem törte meg lelkileg, egy bájos, kedves és nyitott kutyus. Imádja az életet, a rohanást, a játékot, és szívesen részt vesz bármiben. Különösen szereti az embereket, és előszeretettel kötődik hozzájuk. Szívesen foglalkozik velük, még ha társai játszanak is mellette.

Nagy a mozgásigénye, amit sajnos a menhelyen nem tud kielégíteni. Emiatt sokat ugrál a kennelben, ha az udvaron zajlik a mozgás, és ezért napi 8-10 óra minimum mozgásra lenne szüksége. Bármit megeszik, mégsem hízik. Egy menhelyen kívüli környezet nyújthatná meg számára a megfelelő mozgási lehetőségeket.

Juno meglátogatható a Összefogás az Állatokért Alapítvány mátészalkai menhelyén.

A menhelyről mesélve elmondják, hogy a távoli vidéki menhelyeket sújtja a probléma, hogy a környező szegény települések miatt jóval több kutya érkezik hozzájuk, mint a fővárosi vagy a közelben lévő menhelyekre. Azonban a helyi vagy közeli örökbefogadók száma alig néhányat tesz ki az érkező kutyákhoz képest. Gyönyörű és problémamentes kutyák várnak éveken át, mivel lehetetlen ennyi normális otthont vagy átvevő szervezetet találni. Ráadásul minél idősebb egy kutya, annál kevésbé érdekli a potenciális jelentkezőket, még ha ők maguk is normálisak.

Örökbefogadási szándék esetén egy részletes bemutatkozó levelet várnak a kutyatartási szokásokról, napi rutinról, minden fontosnak gondolt információról az alábbi e-mail címre: orokbefogadas.osszefogas@gmail.com

KAPCSOLÓDÓ

Újabb bajba került kiscica

magyarallatvedo

A legfontosabb kérdések, mielőtt állatot fogadnánk örökbe

magyarallatvedo

Kamionok elé dobtak egy megunt kutyát – Mi vezetett ide?

magyarallatvedo