Image default

A Fradisták meglátogatták Dollyt

A Fradisták az Állatokért állatvédelmi szervezet meglátogatta Dollyt, aki a gyöngyösi szaporítótelep felszámolásával kapcsolatban került nemrég a média látóterébe.

Ahogy azt portálunk is megírta, horrorfilmbe illő jelenetek játszódtak le egy gyöngyösi szaporítótelepen, amelynek tulajdonosa nem más, mint Dolly, a 75 éves énekesnő menedzsere. Az eddigi adatok alapján feltételezés volt, hogy Dolly tudott-e a nevét viselő telepen zajló szörnyű eseményekről, azonban fordulat állt be az ügyben.

A Fradisták az Állatokért ezért utána járt, hogy hogy vannak a Dollynál tartózkodó állatok.

Az előző év végén érkezett az első jelzés Dollyval kapcsolatban a szervezethez, amelyet a hatóságok felé is bejelentettek. Sajnos azonban elmondásuk szerint semmi érdemi intézkedés nem történt, csupán néhány telefonbeszélgetés. A közelmúltban pedig a gyöngyösi eset ráirányította a médiák figyelmét Dollyra is.

Mindannyian egyetértenek abban, hogy az ott történtek undorító és felháborító, és őszintén remélik, hogy minden résztvevő méltó büntetését megkapja. Azonban Dollynál továbbra is tartózkodik két saját nagytestű kutya és hat macska, akinél senki sem tartott megfelelő ellenőrzést, habár folyamatosan érkeztek bejelentések róluk az állatvédelmi szervezethez.

A tegnapi napon képviselőik kimentek a helyszínre, hogy véget vessenek ennek a történetnek.

Amikor megérkeztek, a dobermann, Keira fogadta őket, aki láthatóan energikusan és jó állapotban volt. Telefonon sikerült elérniük Dollyt, aki egy rövid beszélgetés után engedélyezte a belépésüket az udvarba, hogy személyesen meggyőződjenek az állatok állapotáról. KÁJ-nak néhány napja műtötték a szemét, amit orvosi dokumentumokkal is igazoltak. Jelenleg kezelés alatt áll, és rendelkezik megfelelő nagyságú és minőségű területtel és házzal. Egészségi állapota megfelelő. A macskák számára elegendő mennyiségű táp és alom áll rendelkezésre. Két befogadott cicának kellett eltávolítani egy-egy szemet, ők is kezelés alatt állnak. A macskákat megfelelő méretű területen tartják, párokban, külön zárva egymástól a házon belül.

Az állatvédelmi szervezet továbbra sem alkot véleményt az ügyről, azonban egyértelmű, hogy Dolly gondozásában levő állatok jelenleg kifogástalan ellátást és életminőséget kapnak. Ez az állapot időről időre ellenőrzés alatt lesz. Az állatok elszállítása jelenleg nem tűnik indokoltnak a szervezet számára.

Fontos hangsúlyozni, hogy minden állat védelme közös felelősségünk. Továbbra is támogatni kell az állatvédelmi szervezeteket, és arra buzdítunk mindenkit, hogy a saját lehetőségeihez mérten tegyen meg mindent az állatok érdekében.

KAPCSOLÓDÓ

12 kutyát mentettek a Fradisták, és még nincs vége

magyarallatvedo

Már csak egy kicsi hiányzik a Fradisták idei tervének megvalósításához

magyarallatvedo

Hamberger Ádám: “A Ferencváros szurkolói egyre közelebb kerülnek az állatvédelemhez”

Erik