Image default

Nyugdíjba vonul Bimbó, Budapest kedvenc tehene

Bimbó, a magyartarka tehén, hosszú éveken át Budapest kedvenc teheneként tündökölt a Budapesti Állatkert háziállat-bemutatójában. Tizenöt éves korára azonban eljött az idő, hogy nyugdíjba vonuljon, és méltó és szép helyet találjanak számára az “öregkori” évekre.

Az Állatkert nemcsak távoli tájak egzotikus vadállatait mutatja be a látogatóknak, hanem gazdasági haszonállatokkal és háziállatokkal is büszkélkedhet. Mára már ezek a gazdasági állatok is valódi különlegességeknek számítanak a városi emberek szemében.

És kinek ne hiányozna egy tehén?

Bimbó, Budapest kedvenc teheneként több mint egy évtizede élt az Állatkertben. Tizenöt éves korára már 11 borjat nevelt fel, így eljött az ideje, hogy pihenjen és élvezze a jól megérdemelt nyugdíjat.

Természetesen ehhez megfelelő helyet kellett találni, ahol nemcsak az elhelyezés lesz megfelelő, hanem ugyanolyan szeretettel gondoskodnak róla, mint ahogy az Állatkert munkatársai tették azt az elmúlt sok-sok évben. Szerencsére komoly erőfeszítések árán sikerült megtalálni a tökéletes helyet.

“Természetesen az Állatkertben nem maradunk tehén nélkül, hiszen Bimbó legfiatalabb lánya, Ella veszi át az örökségét” – áll a közleményben, amit az Állatkert tett közzé.

Ez a hír örömteli és megható pillanatokat hoz mind a látogatóknak, mind az Állatkert munkatársainak. Bimbó tiszteletre méltó életutat járt be, és most megkapja a jutalmát: egy méltóságteljes és boldog nyugdíjat. Ella, a fiatal tehén, pedig folytatja a családi hagyományt, és továbbra is örömöt szerez majd a látogatóknak.

Bimbó története egy olyan példa, amely rámutat az állatkertek szerepére a fajok megőrzésében, az állatok védelmében és a közösség oktatásában. A tehenek, mint Bimbó és Ella, fontos részei a természeti sokféleségnek, és a városi emberek számára lehetőséget biztosítanak a kapcsolat kialakítására a természettel és az állatokkal.

KAPCSOLÓDÓ

Roppant aranyos európai bölényborjú született Nyíregyházán

Marci

Elképesztő programkavalkáddal vár mindenkit a Budapesti Állatkert az Állatkertek Éjszakáján!

magyarallatvedo

Újabb budapesti kerületben mérgezik a kutyákat

Viki