Image default

Kutyát sétáltató férfira támadt a visszaeső férfi – videóval

Súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a visszaeső férfival szemben, aki ökölütéssel torolta meg azt, hogy a sértett szóvá tette az utcán történő indokolatlan kiabálását írja a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint az ittas férfi 2022. március 21-én a Tatabánya, Béla király körtéren futott, eközben hangosan kiabált. A helyszínen kutyát sétáltató sértett a társaságában lévő fivérének megjegyezte, hogy „miért kell üvöltözni egy lakótelepen”, amit az elkövető is meghallott. A vádlott számon kérte a sértettet, majd ököllel arcon ütötte.

Ezután a támadó férfi a sértettet ismét meg akarta ütni, azonban a sértett előle elhajolt. Az őt folyamatosan megütni akaró férfi kezét többször eltolta, míg a dulakodás miatt mindketten elestek. A vádlott továbbra is ütlegelni próbálta a sértettet, ezért a a bántalmazott férfi testvére odalépett hozzájuk, és elhúzta az elkövetőt. Mikor felállt, a földön a tenyerével támaszkodó sértett kezére ráugrott, amitől a sértett kézközépcsontja eltört.

A férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2022-ben garázdaság vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt, valamint indítványozta a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését.

Kutyasétáltatás közben ne csak magadra figyelj!

Kutyasétáltatás a legtöbb kutyatulajdonos számára egy kellemes és aktív tevékenység, amely lehetőséget nyújt a házi kedvencünkkel való közös időtöltésre és friss levegőn való mozgásra. Azonban kutyáinkkal sétálva fontos, hogy ne csak rájuk összpontosítsunk, hanem figyeljünk másokra is. Tartsunk tiszteletet mások iránt és legyünk tekintettel a környezetünkre is.

Az első és legfontosabb dolog a kutyasétáltatás során, hogy figyeljünk a környezetünkre és másokra. Üdvözöljük barátságosan a másik kutyatulajdonosokat és kerüljük a kutyák közti esetleges konfliktusokat. Minden kutyának megvan a saját egyéni személyisége és temperamentuma, így fontos, hogy megismerjük a kutyánk reakcióit más kutyákhoz és emberekhez. Ha látjuk, hogy a mi vagy más kutyák feszültek, igyekezzünk távol maradni egymástól, hogy elkerüljük a helyzet fokozódását.

A kutyasétáltatás közbeni kommunikáció is kiemelt fontosságú. Kerüljük a hangos kiabálást, mert az idegen kutyák és emberek számára ijesztő lehet, különösen ha az állatunkat ingereljük vele. Fontos, hogy nyugodtan és csendesen szóljunk a kutyánkhoz, és használjunk pozitív megerősítéseket, ha jól viselkedik.

A környezetünk védelme és tisztántartása szintén fontos szempont a kutyasétáltatás során. Mindig vigyünk magunkkal szemeteszsákot és tartsuk rendben azokat a területeket, ahol a kutyánk pisil vagy ürít. Ha a sétáltatás a természetben történik, tartsunk távol a védett területektől és ne zavarjuk meg az állatvilágot.

Végezetül, fontos, hogy az állatunkat mindig tartsuk pórázon, kivéve azokon a területeken, ahol ez megengedett. A pórázmentes séták legyenek csak a biztonságos, zárt kutyafuttatókban vagy olyan helyeken, ahol nincsenek más emberek és kutyák, hogy elkerüljük a kiszámíthatatlan helyzeteket.

Összefoglalva, a kutyasétáltatás nem csak az állatunkról szól, hanem a társadalommal és a környezettel való tiszteletteljes és felelős együttélésről is. Figyeljünk a környezetünkre, kerüljük a felesleges kiabálást, és legyünk tekintettel mások iránt is, hogy mindenkinek kellemes és biztonságos legyen a sétálás élménye.

KAPCSOLÓDÓ

Az ivartalanítás ma már hozzátartozik a felelős állattartáshoz

magyarallatvedo

Miért lehet egy kutya örökbefogadása életed legjobb döntése?

Viki

Mentőkutya lett az idomíthatatlannak tartott kóbor ebből – Videóval

magyarallatvedo