Image default

Két tonna tápot kaptak a nélkülöző kutyák és cicák

Két tonna tápot kaptak a nékülöző kutyák és cicák –  osztotta meg az örömhírt közösségi oldalán a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány. 

Bejegyzésükben írják, hogy sikeresen lezárult a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány “Én is az állatvédőket támogatom” kampányának online, videós nyereményjátéka. A pályázat keretében 2 tonna (2000 kg) minőségi kutya- és macskatápot osztottak ki az elmúlt hetekben a nyertes állatvédő civil szervezeteknek.

Az első helyezettnek járó 1 tonna (1000 kg) tápadományt a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület nyerte. Az Egyesület hátrányos helyzetű térségben képviseli az állatvédelmet.
A második helyezettnek járó 500 kg tápadomány a Mancs a szívre ifjúsági centrumhoz került. Ők a tápadományból neszűri és tiszaföldvári mentett állatokat is segítenek.
A harmadik helyezett a MAVED – Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány lett, akik 300 kg tápadományt nyertek mentett macskáik számára.

A közönségdíjasnak járó 200 kg tápadományt, pedig a Szoboszlói Bársonytalpúak Menedéke kapta.

Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, hogy 2023. április 3. és május 22. között zajló kampány elsődleges célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi civil állatvédő szervezetek fáradhatatlan és sokszor emberfeletti tevékenységére, amelyet kutyák, macskák és egyéb állatok mentése érdekében folytatnak.

Mint írtuk, amennyiben a személyi jövedelemadó 1 százalékát, vagy bármilyen egyéb adományt regisztrált, állatvédelmi tevékenységet végző civil szervezetnek adományozzák az adófizetők, szó szerint életeket menthetnek vele.

Bárki pályázhatott

A kiírás szerint a játékos feladat során egy maximum 8 másodperces videóval bárki pályázhatott. A kiírás feltételeinek eleget tevő videókat az Alapítvány által összeállított, állatvédelmi és művész szakemberekből álló zsűri értékelte. A zsűri tagjai Dr. Vetter Szilvia PhD, jogász, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője, Gregor Bernadett Jászai Mari díjas színművész, érdemes művész, és Pintér Adrienn civil állatvédő, közgazdász, az Alapítvány kuratóriumi tagjai, valamint Czigány Ildikó, civil állatvédő, vadgazda mérnök, Magyarország első női utasszállító pilótája. A bírálat főbb szempontjai az állatszeretet, az állati jóllét megnyilvánulásai, az ember-állat közötti harmónia, a figyelemfelkeltés és a kreativitás voltak.

(Forrás: Közös ügyünk az állatvédelem Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nagy siker az Országgyűlésben: döntöttek a képviselők az állatvédelmi alapítvány létrehozásáról – VIDEÓ

magyarallatvedo

Nagy lépés az állatvédelemben: együttműködési megállapodást kötöttek a polgárőrséggel

Marci

Kétszáz állatvédő szervezetet támogat tápadománnyal karácsony előtt Ovádi Péter

Eszti_mav