Image default

Csalódás a pesterzsébeti kutyakéselő ügyében: Nem került letartóztatásba az elkövető

Botrányos és döbbenetes a pesterzsébeti kutyakéselő ügyében meghozott döntés. Az elkövető, aki négy alkalommal megszúrt egy német juhászt, nem került letartóztatásba, noha az állat életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az indoklás szerint a kényszerintézkedés törvényi feltételei nem álltak fenn.

Mint korábban beszámoltunk róla, egy férfi előre megtervezve és hidegvérrel brutálisan bántott egy állatot. A kamerák előtt rögzített felvételen világosan látszik, hogy az elkövető a kerítésen keresztül érte el a kutyát, majd többször megszúrta. A német juhász súlyos sérüléseket szenvedett, egyik artériáját is elérte a szúrás, és csak az állatorvos gyors reakciója mentette meg az életét.

Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki az ország minden részében, és a közösségi média is felforrósodott az esettől. Az állatvédők és a közvélemény egyaránt az elkövető szigorú büntetését követelték, hiszen ilyen kegyetlen cselekedetet elkövetni egy állat ellen elfogadhatatlan és embertelen.

Az ügyészség nem lép

A Mandiner.hu újságírója megkereste az ügyben illetékes Fővárosi Főügyészséget, amelynek sajtószóvivője, Bagoly Bettina elmondta, hogy a kerületi ügyészség nem indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés törvényi feltételeinek hiánya alapján hozták meg ezt a döntést. Az ügyészség azonban hangsúlyozta, hogy jelenleg is folyamatban van a vizsgálat, és megfontolják a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításának lehetőségét.

Az elkövető már korábban is próbálkozott hasonló cselekedetekkel, ugyanazon az estén egy másik kutyát is megpróbált megtámadni, ám szerencsére az nem sérült meg. Az 58 éves Cs. József azonban letartóztatás helyett néhány órás őrizetbevétel után szabadult.

Az állatok elleni kegyetlenség nem csupán egy elszigetelt eset, hanem egy társadalmi probléma, amelynek kezelése és megoldása kiemelt fontosságú. A közösség reménykedik abban, hogy a hatóságok és a jogalkotók válaszlépéseket tesznek az ilyen visszataszító tettek megelőzése és büntetése érdekében, hogy az állatok védelme a jövőben jobban garantált legyen.

KAPCSOLÓDÓ

A lánc a kutya húsába nőtt: felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítvány

Marci

Ügyészség: a fecskék, tojások és fészkek elpusztítása akár bűncselekmény is lehet

Marci

Hihetetlen szenvedést okozott az állatoknak – 3 év múlva újrakezdheti

magyarallatvedo