Image default

Égből pottyant hal okozott több órás áramszünetet

Sayreville városában megszakadt az áramellátás több órára, amikor egy váratlan esemény – egy égből pottyant hal – okozta a város egyik transzformátorának meghibásodását. Az eset hátterében egy furcsa láncreakció rejtőzik, amely madár, hal és áramellátás szokatlan egyesülésével hozott létre egy rendkívüli helyzetet.

Az egyesült államokbeli Sayreville-ben a város lakossága meglepődve tapasztalta, hogy hirtelen megszűnt az áramszolgáltatás. A helyi hírek szerint az eset egy madár szájából kirepült hal számlájára írható. A váratlan esemény nem csak áramhiányt okozott, hanem meglepetést is keltett a lakosok körében.

A helyi közműszolgáltató munkatársai hamarosan felfedezték az okot: egy hal került a transzformátorba, ami szinte azonnal meghibásodást eredményezett. A városba riasztottak minden szükséges erőforrást a helyreállításhoz, de az áramszolgáltatás helyreállítása órákig tartott.

James Novak, a Sayreville-i rendőrség hadnagya, elmagyarázta az esetet: “Úgy tűnik, hogy egy madár ejthette a transzformátorra a halat, ami végül meghibásította azt.” Az esetet érthető módon humoros hangnemben is megközelítették. A közösségi médiában tett posztban az áldozatról emlékeztek meg: “Keményen dolgozó férfi volt, több ezer gyermek apja” – olvasható a posztban, majd hozzátették, hogy a “fegvertelen gyanúsítottat utoljára dél felé repülve látták”.

hirado.hu nyomán