Image default

Hamberger Ádám: “A Ferencváros szurkolói egyre közelebb kerülnek az állatvédelemhez”

Hamberger Ádám: “A Ferencváros szurkolói egyre közelebb kerülnek az állatvédelemhez”! Rendkívül sikeres tagtoborzást és adománygyűjtést szervezett tegnap a nemzetközi kupameccs előtt a Fradisták az Állatokért Egyesület.

Tegnap este több mint 12 ezer szurkoló személyesen a Grupama Arénában, és  valószínűleg több százezer fradista a televízó képernyője előtt szorított imádott csapatuk, a Ferencváros sikeres szerepléséért a nemzetközi kupában. A mérkőzés remekül alakult, a Fradi 3:0-ás eredménnyel (összesítésben 7:0-val!) verte meg a litván Zalgiris Vilniust, és jutott tovább a Konferencia Liga csoportkörébe.

De nemcsak ezért volt emlékezetes a tegnap este, hiszen egy  rendkívül sikeres tagtoborzást és adománygyűjtést szervezett a meccs előtt a Fradisták az Állatokért Egyesület.

A Ferencvárosi Torna Club életében kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül is az állatvédelem. Lassan immár két éve alakult elkötelezett állatbarát fociszurkolók részvételével a Fradisták Az Állatokért civil szervezet. Azóta már segítettek jónéhány beteg, sérült, bajbajutott állaton. Tagjaik mentettek már számos kutyust, cicát, madarat, de volt arra is példa, hogy egy kiszáradt tóból nagytermetű halat mentettek meg.

Sem a lelátón, sem pedig az állatmentésben nem ismernek félelmet. A „Fradi-család”, ahogyan magukat jellemzik, egy nagyon változatos barátias, családias közösség. Megtalálhatóak a marcona külsejű ultrák mellett a csinos szurkoló hölgyek is. De szép számmal képviselteik magukat az idősebb korosztály tagjai mellett a gyerekek is. Azok a gyerekek, akik, a sport szeretete mellett az állatok szeretetét és az állatvédelem fontosságát is megtanulják idősebb szurkolótársaiktól már fiatal korukban. Merthogy a sokszínű „Fradi-család” tagjai egyben teljesen hasonlóak: szeretik az állatokat!

A Fradisták szabadidejükben állatot mentenek, fizetik az állatorvosi költségeket, karitatív rendezvényeken hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára, és igyekeznek minél több megmentett állatot gondoskodó gazdiknál elhelyezni.

A felelős állattartásra nevelést küldetésként fogják fel és igyekezenek a fiatal sportbarátokat is erre a mentalitásra megtanítani!

Küldetésük a felelős állattartásra nevelés

“Fontos feladatunknak tartjuk, hogy minél fiatalabb korban felhívjuk a gyerekek figyelmét az állatok szeretetére” – nyilatkozta lapunknak a tegnapi győztes meccset és tagtoborzást követően Hamberger Ádám, a Fradi tábor előénekese, a Fradisták az Állatokért Egyesület elnöke.

“Úgy érezzük, hogy a ferencváros szurkolói egyre közelebb kerülnek az állatvédelemhez”

– hangsúlyozta.

Ezt bizonyítja, hogy nagy volt az érdeklődés a tegnapi toborzó- és adománygyűjtő akciójukkal kapcsolatban is. Számos rendkívül lelkes és állatszerető fiatal csatlakozott a Ferencváros kezdeményezéséhez. Külön öröm volt, hogy nemcsak Budapestről, hanem az ország több pontjáról is csatlakoztak szép számmal a fradista fiúk és lányok – árulta el Hamberger.

A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy számos zsák tápadományt is gyűjtött az Egyesület a tegnapi nap folyamán. Ezeket rászoruló állatmenhelyek és civil szervezetek részére fogják átadni a jövőben.

Gratulálunk a nagyszerű kezdeményezéshez és további szép sikereket kívánunk az állatvédelem területén! – A Szerkesztőség

(Forrás: Fradisták az Állatokért Facebook)

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Már csak egy kicsi hiányzik a Fradisták idei tervének megvalósításához

magyarallatvedo

Így tudsz segíteni egy menhelyen a fradistákon keresztül

magyarallatvedo

Fradisták az Állatokért: Ne használj ragasztós csapdát!

Eszti_mav