Image default

TOP 5 helyszín, ahol te is részese lehetsz az Európai Madármegfigyelő Napoknak

2023-ban ismét megrendezik az Európai Madármegfigyelő Napokat, melyhez a Bükki Nemzeti Park is csatlakozott. A Bükki Helyi Csoport öt helyszínen és időpontban várja a madarászni vágyókat, hogy jobban megismerjék csodálatosan gazdag világunkat és kicsit bevezessék az érdeklődőket az ornitológia rejtelmeiben is.

Az Európai Madármegfigyelő Napokat a Birdlife International indította 1993-ban. Az október első hétvégéjén meghirdetett rendezvény szakmai, illetve közösségi célokat is szolgál. Egyrészt európai szintű információgyűjtés zajlik az őszi madárvonulásról, másrészt sokakat csábít ki a szabadba és jó alkalmat biztosít a hasonló érdeklődésű, természetkedvelő emberek találkozására, közösségünk ápolására.

1. Geleji halastavak

Madármegfigyelésre hívnak mindenkit szeptember 30-én 9 és 15 óra között a Geleji halastavakhoz. A programról bővebb információkat Szabó Attilától lehet begyűjteni a 06-70-321-4868-as telefonszámon.

2. Nagyszék-lápa

Madarászséta és madármegfigyelés vár mindenkit október 1-jén 7:30 és 13 óra között Nagyszék-lápán. A helyszínre az érdeklődők közösen mennek ki, a találkozási pont a tiszabábolnai Coop üzlet előtti terület. Érdeklődni Szitta Tamástól lehet a 06-30-239-4523-as számon.

3. Miskolc, Csorba-tó, Sajó ártér

Az Európai Madármegfigyelő Napok keretében hét kilométeres madarász séta és madármegfigyelés lesz Miskolcon is, szeptember 30. 8-tól 13 óráig. A vezetett program találkozóhelye a miskolci Mömax parkoló. További információkért Somoskői Pétert kell keresni a 06-30-207-0225-es telefonszámon.

4. Egerszalóki tó

A madármegfigyelés mellett látványos madárgyűrűzést is megtekinthetnek mindazok, akik Egerszalókra, a Laskóvölgyi-víztározóra mennek az Európai Madármegfigyelő Napokon. A szeptember 30-i esemény 9-14 között zajlik majd. A találkozó a tó gátőrház felőli oldalán, az észak-nyugati csücsökben lesz. A részleteket Balázsi Péter tudja elmondani a 06-30-461-5195-es telefonszámon.

5. Ostoroson

Október 1-jén 7 és 12 óra között Ostoroson is készülnek izgalmas programmal az Európai Madármegfigyelő Napokra. A pincék utáni dombtetőn, a Gárdonyi utca végén várják a Bükk Helyi Csoport tagjai az érdeklődőket egy madárgyűrűzésre. Az eseményről bővebb tájékoztatást Horváth Róbert tud adni az angyalhaza@gmail.com email címen keresztül.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Egy ragadozó énekesmadár a nagy őrgébics

magyarallatvedo

Kikeltek a gólyafiókák a Hortobágyi Madárkórházban

Marci

Tovább nő a turai tömeges madármérgezés áldozatainak száma – már két kutya is áldozatul esett – VIDEÓVAL

magyarallatvedo