Image default

Egy túrázó kanadai párt és kutyáját marcangolta szét egy grizzly

Egy túrázó kanadai párt és kutyáját marcangolta szét egy grizzly! A tragédia a múlt hétvégén az albertai Banff Nemzeti Parkban – közölték a park illetékesei.

A kanadai nemzeti parkokat kezelő Parks Canada szombat esti közleménye szerint pénteken este riasztották őket egy medvetámadás miatt, amely a Banff Nemzeti Park területén, a Red Deer-folyó völgyében történt.

A hivatal közlése szerint a rossz időjárási körülmények miatt nem tudtak helikopterrel indulni a helyszínre – közölte az Origo.

AZ ÁLDOZATOKRA SZOMBAT HAJNALBAN TALÁLTAK RÁ.

Mint hozzátették: a grizzlyt meg kellett ölni, mert agresszíven viselkedett. A helyszín környékét a parkban további értesítésig lezárták a látogatók elől.

A kép csak illusztráció

A medvetámadás áldozatait Kim Titchener, a család barátja, a Bera Safety & More elnevezésű, medvékkel foglalkozó felvilágosító és ismeretterjesztő portál alapítója azonosította. Mint elmondta, egyre gyakrabban fordul elő, hogy az emberek medvékkel találkoznak, mivel egyre többen töltik szabadidejüket a szabadban, de a végzetes támadások nagyon ritkák.

A statisztikai adatok szerint a világszerte előforduló grizzlytámadásoknak csak 14 százaléka halálos kimenetelű.

A Banff Nemzeti Parkban, amelynek évente négymillió látogatója van, grizzlyk és fekete medvék is élnek. A grizzly, amelyből mintegy 60 példány lehet a parkban, Albertában a veszélyeztetett fajok közé tartozik.

Nemrégiben Korondon is ki kellett lőni egy veszélyes medvét

Kénytelenek voltak lelőni egy medvét nemrégiben Korondon, hiszen a nagyvad rátámadt az elűzésére érkezett bizottság tagjaira, ráadásul a lakók is veszélyben voltak. A Székelyhon információi szerint mindössze öt-hat méterre lehetett a nagyvad az emberektől, amikor összerogyott.

Nem először járta Korond utcáit a medve

Többször is megjelent egy medve az elmúlt időszakban Korond utcáin. Az állatot legutóbb kedden hajtotta el sikeresen az állatorvosból, csendőrökből, a vadásztársulat munkatársaiból, illetve a község vezetőségéből összeállított bizottság. Mondta a Székelyhon megkeresésére Ravasz Ferenc, Korond község alpolgármestere.

A kép csak illusztráció

Mint mondta, szerdán délután, nem sokkal három óra előtt ismét megjelent a nagyvad a község központjában, a katolikus templom és a tűzoltószín környékén. A 112-es segélyhívást követően újra a helyszínre sietett a már említett bizottság, ám ezúttal nem sikerült elűzni a medvét, amely agresszívvá vált.

EGYENESEN A JELENLÉVŐK IRÁNYÁBA RONTOTT.

A lövés pillanatában a nagyvad már mindössze öt-hat méterre lehetett az emberektől.

A kép csak illusztráció

Az első az  emberi élet védelme

Ravasz Ferenc a lapnak elmondta, ők nincsenek a medvék ellen, de ebben az esetben nem volt mit tenni. Nem csak a bizottság tagjai, de a lakók is veszélyben voltak.

„Nem célunk, hogy kilőjünk egy medvét, de meg kell érteni, hogy az emberi élet mindennél fontosabb” – tette hozzá a korondi alpolgármester.

(Forrás: Origo)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Vizes mancsok buktatták le: rendszeresen medencézik a mosómedve a hőségben – VIDEÓ

Marci

Gombászó férfira támadt egy medve Erdélyben

Eszti_mav

Politikus udvarára ment be a medve, térfigyelő kamera rögzítette a nem várt látogatót

Eszti_mav