Image default

Törött gerincű, cserbenhagyott kutyuson próbáltak segíteni a pest vármegyei rendőrök

Egy aggódó állampolgár, egy érdi járőrpár és egy helyi állatvédő alapítvány fogott össze, hogy segítsen egy elütött kutyuson. A szomorú hírről a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság számolt be a Facebookon.

Az út közepén fekvő kutyáról szóló segélyhívásra érkező kollégáik megtették, amit lehetett, hogy a szakadó esőben magatehetetlenül fekvő jószág életben maradjon. A hajnali órákban mozdulatlanul, kiszolgáltatva találtak rá a Diósdi út felezővonalán. Sérülést nem láttak rajta, de komoly lehetett a baj, hisz lélegzett ugyan, de meg sem mozdult. Ki tudja, mióta fekhetett már ott tehetetlenül.

Míg a járőrpár egyik tagja állatorvost, vagy állatmentőket próbált intézni, társa arra figyelt, hogy megóvja a sérült négylábút egy újabb balesettől, így forgalmat irányított.

Az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány elnöke érkezett a helyszínre, a chip adatai alapján értesítették a kutyus tulajdonosát, majd állatklinikára vitték a sérült jószágot.

Az Érdi Civil Állatmentők is beszámoltak az esetről. Így írtak:

“Köszönjük az érdi rendőrök lelkiismeretes, állatmentést is szem előtt tartó munkáját. Addig-addig telefonáltak, amíg minket sikerült elérniük, mert a Diósdi úton súlyosan sérült, elgázolt és cserbenhagyott kutyust találtak. Nézzétek meg, hogy vártak meg minket, esernyőt kapott szegénykém.  Peti rohant érte, indult vele a klinikára, közben a gazdát sikerült elérni és indult ő is.”

Sajnos azóta kiderült, a 13 éves kutyust a kettétört gerince miatt el kellett altatni.

Magyar Állatvédelem

fotók: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

KAPCSOLÓDÓ

Elpusztult a kutya, akit “gazdái” egy szőnyegbe csavarva dobtak ki a szeméttelepre

magyarallatvedo

Hungarikum és nemzeti kincs az erdélyi kopó, világtalálkozót tartottak a hétvégén

Marci

Felháborító: Gödörbe rántottak majd cserbenhagyták a vakvezető kutyást

Eszti_mav