Image default

Megható videón, ahogy a balesetet szenvedett magyar hattyú visszatér párjához és kicsinyeihez

A Tollas Barát Madármentés tett közzé egy igazán megható videót közösségi oldalán, amelyben egy korábban balesetet szenvedett, mára meggyógyult hattyú szabadon engedését mutatják be.

Ennél a két hattyúnál szerelmesebbet ma már nem láthatunk

A felvételen látható hattyú nemrégiben szenvedett balesetet, a HÉV hídjának ütközött, ezt követően került a Tollas Barát Madármentés gondozásába. A szervezet tájékoztatása szerint a madár kipihente az ütközést, így az állatvédők visszavitték párjához a Dunaharaszti Dunapartra.

A hattyú szerelme láthatóan nagyon várt a madárra, hiszen ahogy meglátta a vízparton, azonnal elkezdett felé úszni.

A két állat néhány pillanat múlva már a tó közepén köszöntötték egymást a legnagyobb szeretetben.

@tollas.bart.madrm A vadmadármentésben csodák jutnak nekünk minden napra 🥰#vadmadármentés #madármentés #hattyú #szerelem ♬ Perfect – Ed Sheeran

Igazi mintacsalád a hattyúé

A Tollas Barát Madármentés elmondása szerint az ikonikus szerelmespár egyébként öt éve él ezen a parton. Ez alatt az idő alatt számos sikeres költésük volt, volt olyan év, amikor 12 utóduk is lett. Most öt kicsinyüket nevelik közösen, a Dunaharasztiban élők pedig gyakran gyönyörködnek a szép kis családban.

Ezt olvastad már?

Nemrég az M0-s autóúton kellett befogni egy hattyút – osztotta meg közösségi oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mint írták, egy bejelentésre ment ki az útellenőrük. Az eltévedt madár szerencsére pontosan tudta, hol kell várakoznia a mentés idejére: a szalagkorláton túl. A történet folytatása ebben a cikkünkben olvasható el. Itt pedig arról számoltunk be még szeptemberben, hogy egy motorcsónakkal elgázolt hattyú életéért küzdött a Tollas Barát Madármentés. A madár életveszélyes állapotban került hozzájuk.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Jól ismert csepeli hattyú életéért küzd a Tollas Barát Madármentés

Erik

Valaki viccesnek gondolta, ha zoknit húz egy hattyú fejére

magyarallatvedo

Nem sikerült a csoda: már az égi tavakban úszkál a botulizmussal a Tollas Baráthoz került csepeli hattyú

Erik