Image default

Betonüregbe szorult, mozdulatlanná dermedt kutyákat mentettek a tűzoltók

A hétköznapi hősök ismét ott voltak, ahol baj van. A tűzoltók két kutyust mentettek ki a biztos halálból, de az akció egyáltalán nem volt egyszerű.

Barátságos és ellenséges kutyusokat mentettek a tűzoltók

“Pórázzal összekötve, betonüregbe szorulva, mozdulatlanná dermedve egy híd alatt kínlódott két kutya Kállón már jó ideje” – kezdi beszámolóját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Közösségi oldalukon úgy fogalmaznak, sem egymástól, sem szorult helyzetükből nem tudtak megszabadulni. Úgy tudni, mivel egyikük barátságos volt,

társa viszont kifejezetten ellenséges, a tűzoltóknak is meggyűlt a bajuk velük.

“Végül csak-csak kiemelték őket, de előbb egy állatorvosnak is közbe kellett lépnie, aki a vadabb jószágot elbódította” – teszik hozzá. Kiemelik, így fértek csak hozzájuk a tűzoltók, akik még így is megdolgoztak a két kutya szabadságáért.

Végül a polgárőrök vették magukhoz a kiszabadított állatokat, akik ép bőrrel megúszták, de hajszálon múlott… Az esetről videót is közzé tettek közösségi oldalukon.

Tacsit is mentettek a héten

A héten ez már a második alkalom, amikor a tűzoltók négylábúak életét mentik meg. Az eset szerdán, Jászárokszálláson esett, ahol ez a Ribizli nevezetű kétségbeesett jószág szennyvízaknába esett. Szerencsére nem kellett sokáig esengve nézdegélnie felfelé, mert az ebédjüket azonnal ott hagyó tűzoltók a segítségére siettek. Hogy miként tudott happy end-del végződni a történet, ide kattintva lehet elolvasni.

Magyar Állatvédelem, fotó és videó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldal

 

KAPCSOLÓDÓ

Ilyen nincs és mégis: kutyát vett a család, de később kiderült, hogy róka

magyarallatvedo

Csodával határos módon élve került elő a labrador egy összeomlott házból

Marci

Tenyésztő vagy szaporító: ismerd fel a különbséget!

magyarallatvedo