Image default

Bemutatjuk Falcont és Vöröst, a Katasztrófavédelem irtó cuki tanulóit

Falcon és Vörös egy több generáción átívelő nyomozókutya felmenők utódai.
A képeken éppen azon fáradoznak, hogy megfelelően kiképezzék a Katasztrófavédelem Bács vármegyei szóvivőjét, Kovács Andit, és a kecskeméti különlegesszer-kezelő Balázs Pistit.

A kutyák azt szeretnék, ha a két tűzoltó jól szórakozna és jó kondiban maradna. Emellett minél több jutalomfalatot adna és kettejük között virágzó szakmai kapcsolat alakulna ki.

Cserébe Falcon és Vörös szinte semmit nem kér, csak állandó gondoskodást, ingergazdag környezetet és megfelelő utazási körülményeket. Emellett nyomelemekben dús táplálékra és orvosi felügyeletre is igényük van.

De egyik legfőbb vágyuk a kalandos ünnepnapok és, hogy minden nap ünnepnappá legyen nyilvánítva.

Ez igazán nem sok. Ja és Falcon és Vörös vidéki életformát és komoly életpályát is akar.

A belga malinois-k az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél szolgálnak. Számukra is becsengettek. Izgatottan feszültek bele a pórázukba, és türelmetlen tekintettel lesték a jutalomfalat-tartót. Szabályok, feladatok, játék. Most még nehéz az egyensúlyt megtalálniuk, de a mindenre nyitott két nebuló tudásra szomjas, ezért kutyaiskolások lettek.

Munka után édes a pihenés

Andi azt mondja: „Jönnek velünk ezen az új úton, közösen megyünk tovább, hisz a célunk egy! A hideg ellenére is remek hangulatban telt a képzés, és a hazavezető út sem volt még ilyen rövid és csöndes. Nem tudjuk, hogy a kutyák vagy mi fáradtunk-e el jobban. Ilyen az önkéntes családunk.”

Katasztrófavédelem – Magyar Állatvédelem

Fotók: Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy

KAPCSOLÓDÓ

Van egy házaspár aki már 1500 kóbor kutyának talált otthont

Eszti_mav

Kölykei a csatornában rekedtek, az anyamacska egy járókelőtől kért segítséget

Marci

Kútba esett kutyát és beszorult cicát mentettek

magyarallatvedo