Image default

Hamar megtalálták Rony-t, az otthonról elszökött kutyust a budapesti rendőrök

Hamar megtalálták Rony-t, az otthonról elszökött kutyust a budapesti rendőrök! Szerencsésen zárult a kereső akció!

Boldogan végződő történetet osztott meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán egy elkóborolt kutyusról. A bejegyzésükben erőteljesen hangsúlyozzák, hogy a kutyus chipelve volt, ezért hamar meglett a gazdija!

“Ronynak kutyarossz perceket okozhattak rendőreink, amikor otthonától alig három utcasarokra lekapcsolták első sikeres szökési kísérlete közben. Sebaj, Rony elég, ha annyit tud, hogy a rendőrök bizony elkapnak, ha kóborolni látnak. A fejmosást a januári nagy mínuszok veszélyeiről már ráhagytuk az aggódó gazdira, aki könnyes szemmel rohant szökevény kedvencéért, amikor értesítették. Rony tegnap éjjel kiszimatolta, hogy gazdája a megszokottnál figyelmetlenebb. Így kihasználva az alkalmat kislisszolt a kapun és futva indult felfedezni az éjszakát. A nagy csatangolásra azonban két XVIII. kerületi rendőr, Éles János r. főtörzszászlós és Vári Zoltán r. főtörzsőrmester is felfigyelt, és feltartóztatták a négylábú kalandort. A kutyát a hidegben biztonságba helyezték. Majd hívták a Segítő Angyalok Állatmentés munkatársait, akik hamarosan meg is érkeztek egy chip olvasóval. Szerencsére Ronynak volt chipje, így nem kellett sokat nyomozni; a gazdit az állatvédők telefonon felhívták, aki rohant is a kutyájáért és nagyon hálás volt kollégáinknak, hogy befogták és törődtek Ronyval. 

Ezért kell a chip

Szóval minden jó, ha a vége jó, Rony hazakerült, és ennek a hazatalálásnak egy nagyon fontos eleme is volt a rendőrök és az állatmentők gyors segítsége mellett:

A GAZDI NEVÉRE, ÉS ELÉRHETŐSÉGEIVEL REGISZTRÁLT CHIP!

Bizony előfordulhat a legnagyobb odafigyelés mellett is, hogy imádott, ámde ösztönöktől vezérelt kedvenceinek nekiiramodnak felfedezni a nagyvilágot, és ilyenkor nagyon fontos, hogy a megtaláló, befogadó könnyen azonosítani tudja az állatot és esélyt adhasson neki a hazatalálásra.” – írták.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a chip alap! A rendőröknek pedig köszönet a gyors intézkedésért.

(Forrás és fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Csatornában rekedt kutyát mentettek Békéscsabán – Videóval

magyarallatvedo

A magyar katonákról és kutya bajtársaikról nyílt időszaki tárlat a hadtörténeti múzeumban

magyarallatvedo

A kutyákat olyan kicsi boxban tartotta, ahol megfordulni sem tudtak

magyarallatvedo