Image default

Több védett szürke farkast is kilőtt három borsodi férfi, kiderült róluk, hogy vadászok – videókkal

Elfogtak három férfit, akik évek óta rendszeresen, illegálisan lőttek ki fokozottan védett szürke farkasokat. Ezt közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön. A férfiakról kiderült, hogy vadászok.

Ismert vadásztársaságok tagjai az elkövetők

A police.hu-n olvasható hivatalkos tájékoztatás szerint a természetkárosítással egy 33 és egy 49 éves putnoki, valamint egy 43 éves edelényi vadász gyanúsítható. A három férfi tisztában volt azzal, hogy a védett ragadozók pusztítása tiltott, hiszen

mindannyian évek óta vadásznak, különböző vadásztársaságok tagjai.

A TEK is lecsapott a vadászokra

“Az eljárás nemcsak a védett állatok pusztításának körülményeire, hanem a megölt állatokból származó maradványok, tárgyak megszerzésének, valamint birtoklásának vizsgálatára is kiterjed” – tudatta a rendőrség.

Az állatok természetvédelmi értéke egyedenként 250 ezer forint.

A KR NNI január 24-én fogta el a három férfit, az akcióban, illetve a hozzájuk köthető ingatlanokban tartott kutatásokban részt vett a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, mivel az ügyben érintetteknek engedéllyel tartott vadászfegyvereik voltak.

Az elejtett szürke farkasok tetemeit szakértő vizsgálja

A közlemény szerint a Putnokon, Felsőnyárádon és Edelényben tartott kutatások során a nyomozók számos, a gyanút megerősítő tárgyi bizonyítékot találtak. Ezek között volt az elejtett farkasok koponyája, fogazata, valamint elpusztított állatokat tartalmazó elektronikus adatok is. Ezeket, valamint

mindhárom férfi engedéllyel tartott vadászfegyvereit és lőszereit is lefoglalták.

A három borsodi férfit a “környezeti bűnözés ellen fellépő” nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, jelenleg mindegyikük szabadlábon védekezik. “A nyomozás tovább folytatódik, és nem kizárt további személyek büntetőjogi felelősségre vonása sem, így a gyanúsítotti kör a jövőben bővülhet” – közölte a rendőrség.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Újabb sztorival állt elő az M237 lelövése miatt elfogott egyik vadász

magyarallatvedo

Brutális vadászati módot legitimálna új törvényével a KDNP

magyarallatvedo

Túl jól sikerült a visszatelepítés, ezért újra kilőhetőek a szürke farkasok

Erik