Image default

Meghalt Flaco, a Manhattan-i állatkertből megszökött uhu

Meghalt Flaco, a Manhattan-i állatkertből megszökött uhu. A bagoly hatalmas népszerűségnek örvendett a madárbarátok körében. 

Flaco, az eurázsiai uhu még február elején szökött meg a Central Park állatkertjéből, és a gondozók azt gondolták, nem fog tudni boldogulni a szabadban.

A bagoly azért tudott megszökni az állatkertből, mert valaki megrongálta a ketrecét. Az állatkert gondozói persze azonnal megkezdték a befogási kísérleteket, és Flaco kedvenc eledelével, azaz döglött patkányokkal ellátott csapdákat helyeztek ki, ugyanis valószínűnek tartották, hogy egy etetéshez szoktatott, rácsok mögött szocializálódott állat nem fogja tudni ellátni magát a „vadonban”.

A gondozók ugyanakkor nem sokkal később nagy örömmel számoltak be arról, hogy megtalálták Flaco egy köpetét, mert ez annak volt a jele, hogy a bagoly annak rendje és módja szerint sikeresen vadászik és táplálkozik odakint is (a baglyok ugyanis evés után egy köpet formájában szabadulnak meg az emészthetetlen csontoktól és szőrtől).

A szökés után pedig a Central Park látogatóinak legnagyobb örömére az uhu boldogan élte a világát a parkban a bámészkodók szeme előtt, és a fotósok szinte sorfalat állnak egy-egy felbukkanási helyénél. Az állatkert akkor közölte: Flaco olyan jól elvan a szabadban, hogy egyelőre felfüggesztik a befogási kísérleteket.

Sajnos azonban a napokban valószínűleg nekicsapódott Flaco egy épületnek az Upper West Side-on és meghalt – írja a The Washington Post.

Flaco éppen egy éve szökött meg, miután valaki átvágta a madár lakhelyének acélhálóját. “A vandál, aki miatt Falco megszökött végeredményben a haláláért is felelős. Reméljük, hogy a rendőrség végül elkapja az elkövetőt” – írta az állatkert a közleményében.

A 13 éves madarat Manhattan 89. utcájában találták meg, majd a Bronx Állatkertbe szállították boncolásra.

(Forrás: The Washington Post)

Magyar Állatvédelem