Image default

Fohászkodunk, hogy letöltendőt kapjon az állatkínzó, aki karddal vágta el egy szerencsétlen kutyus torkát!

Fohászkodunk, hogy letöltendőt kapjon az állatkínzó, aki karddal vágta el egy szerencsétlen kutyus torkát!

Magához csalogatta a barátságosan csaholó kutyát egy ceglédi férfi, majd amikor az állat a hátára feküdt, hogy megsimogassák a hasát, akkor leguggolt és egy karddal átvágta a kutya torkát. A Ceglédi Járási Ügyészség állatkínzás és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a férfit.

A Pest Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás, mert akadályozta korábban egy kocsira elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását. Ezt követően tavaly júniusban több eb is megtámadta a terhelt ceglédi rokonainak a közterületen kikötött, és őrizetlenül otthagyott pónilovait.

A férfi elhatározta, hogy felkutatja a támadó kutyákat és végez velük, valamint elszámoltatja a gazdáikat. El is indult kocsival a pónikat ért támadás helyszíne felé. Észrevett egy közepes termetű kóborkutyát, amelyről azt feltételezte, hogy köze lehetett a támadáshoz.

Ekkor megállt, kiszállt az autóból és magához vett egy nagyméretű, szamurájkardra hasonlító vágóeszközt. Miután kiszállt, leguggolt és magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát, amely csaholva, farkcsóválva közelített hozzá. A férfi kihasználta, hogy az elé érő kutya barátkozási szándékát kifejezve a hátára feküdt, és nagy erővel lesújtott a nyakára a kezében lévő karddal, majd visszaült a kocsiba és elhajtott.

– közölte az ügyészség.

Az eb nyakán tizenöt centi hosszú, 4-5 centiméter mély, centrális vénát is átmetsző vágott seb keletkezett. Bár a kutyának sikerült talpra állnia, és még pár percig vérző torokkal, hörögve mozognia, de az elszenvedett sérülése miatt hosszas szenvedés után elpusztult. Az ügyészség bírósági végrehajtás akadályozásának vétsége és állatkínzás vétsége miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

(Forrás: Ügyészség)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ölyvek a csapdában – állatkínzás gyanújában folyik a nyomozás

Viki

Nyakánál fogva lógatta a kutyáját, lábait dróttal kötözte össze

magyarallatvedo

Annyi volt a bűne, hogy meg akarta védeni a gazdáját – visszavitték a menhelyre

Viki