Image default

Aligátor támadt meg egy golfozó párt Floridában

Aligátor támadt meg egy golfozó párt Floridában. Éppen egy golfkocsiban utaztak, amikor a hatalmas hüllő rájuk rontott. 

Aligátor rohamozott meg egy floridai párt, az incidensről videó is készült – írja a Fox News. A felvételen az látható, amint a ragadozó a fűben sétál, majd hirtelen kinyitja a száját és nekiront egy közeledő golfkocsinak.

A járműben utazó pár csak annak köszönhetően úszta meg a rémisztő esetet, hogy a férfinak sikerült időben elrántania kormányt.

Az aligátor ezután a közeli tó felé vette az irányt.

A floridai vadvédelmi hatóság arra kéri az állam lakosait, hogy mindig legyenek óvatosak, amikor édesvíz környékén tartózkodnak, ugyanis az ilyen helyeken aligátorokra lehet számítani. A szervezet szerint egyébként ezek az állatok ritkán okoznak súlyos sérüléseket, ennek ellenére azt javasolják, aki meglát egyet, azonnal értesítse őket.

Egy bevásárlóközpontban is hatalmas aligátor kóborolt a minap

Hatalmas aligátor kószált a népszerű floridai bevásárlóközpontnál! A hatóságoknak állatvédők segítségével végül sikerült befogniuk az óriási hüllőt és biztonságos helyre szállították.

Hatalmas aligátort találtak egy floridai bevásárlóközpont bejáratánál pár hete – írta meg a New York PostAz üzletnél felbukkant példány nagyjából 3,6 méter hosszú és 270 kilogrammos volt.

Az egyedet a Lee Megyei Seriffhivatal munkatársai és a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC) emberei fogták be az Estero városában található Coconut Point Mall plázánál – közölte a 24.hu.

A hivatal a Facebookon egy rövid videót is közzétett a műveletről, ezen jól látható, hogy több szakember segítségére is szükség volt az aligátor mozgatásához. Azt, hogy az állat miként került a bevásárlóközponthoz, nem tudni.

Florida egyik legfőbb természeti nevezetessége a térségben őshonos mississippi aligátor. Az államban a becslések alapján mintegy 1,3 millió példány él.

(Forrás: Fox News/24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Van olyan aki aligátort lop egy állatkertből? Igen, van!

Erik

Afrikai óriáscsigák támadták meg Floridát

Erik

Valószínűleg krokodil végzett egy horgásszal Ausztráliában

Erik