Image default

Ada lett a neve a húsvétkor világra jött tündéri bocinak!

Ada lett a neve a húsvétkor világra jött tündéri bocinak! A Fővárosi Állat-és Növénykert legfiatalabb jövevénye láthatóan nagyon jól érzi magát!

Igazi bociszemekkel csodálkozik rá a világra Ada, a húsvétkor világra jött magyartarka borjú – írja a honlapján a Fővárosi Állat-és Növénykert. Ella, az ugyancsak náluk született, kétéves tehén most először lett anya. De megjegyzik, hogy úgy viseli gondját Adának, mintha már sokéves tapasztalata lenne a dologban.

 

Az Állatkert két évvel ezelőtt örömmel számolt be az akkor még kisboci Ella születéséről. Tavaly pedig arról, hogy szépkorú tehenüknek, az addigra már tizenegy borjat felnevelő Bimbónak egy szép helyet kerestek nyugdíjas éveire. Akkor arról volt szó, hogy Ella veszi át a „stafétát” anyjától – írták. Azt remélték, ő lesz Budapest kedvenc tehene az állatkerti Majorságban, aki rendszeresen kisbocikkal örvendezteti meg a közönséget. Amit akkor elterveztek, mostanra valósággá vált! Ella ugyanis néhány nappal ezelőtt világra hozta első borját.

A jövevény kislánynak, üszőborjúnak bizonyult, és Ada lett a neve.

Egyrészt azért, mert a terv az, hogy Ella újabb és újabb borjai az ábécé sorrendjének megfelelően kapnak majd nevet (a következő borjú tehát B-betűs névre számíthat). Másrészt pedig azért, mert a háziállatok egyik gondozója nagyon szereti az orchideákat. Ehhez persze tudni kell, hogy az Ada nemcsak női név, hanem ezt a nevet viseli az orchideák egyik nemzetsége is – jegyezte meg az állatkert.

A magyar tarka szarvasmarha Magyarországon kialakult fajta, melynek bemutatását azért is tartják fontosnak, mert ma már az emberek nagy része, így a látogatóik is nagyrészt városlakók, akik számára a gazdasági haszonállatok szinte már egzotikusnak mondhatók. Megjegyzik, hogy már találkoztak olyan gyerekekkel, akik nem is tudták, hogy a tej nem a tégladobozban terem. Éppen ezért két évvel ezelőtt, még Bimbóval, vagyis Ella anyukájával és a kis Ada nagymamájával egy videót is készítettek a fejés titkairól.

(Forrás: Fővárosi Állat-és Növénykert, Fotó: Szlaukó Barbara)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Már 16 flamingófióka cseperedik a Fővárosi Állat-és Növénykertben!

Erik

93 foltos szalamandrát próbáltak feladni a Liszt Ferenc röpülőtéren

magyarallatvedo

Felemelő látvány: kihajtották a legelőkre az állatokat a Hortobágyon

Marci