Image default

Keszthelyről mentette meg az elgázolt kis Vuk életét a Rókales Alapítvány

Keszthelyről mentette meg az elgázolt kis Vuk életét a Rókales Alapítvány! A rókakölyök gerincröntgene szerencsére nem mutatott törést, megkapta a szükséges ellátást, de nincs jó bőrben szegény. 

A Zala Vármegyei Kormányhivatal hívta az alapítvány szakembereit egy Keszthelyen elütött, az útszélen a sárban fekvő rókakölyökhöz – osztotta meg közösségi oldalán a Rókales Alapítvány. 


Mint írták posztjukban, azonnal indultak a helyi gyepmesteri telepre átvenni szegény párát.  Szerencsére a gerincröntgen nem mutatott törést, de – mint írják – “itt sem klappol vmi”. A kis ravaszdi természetesen megkapta a szükséges ellátást és most gondoskodó kezek között gyógyulgat.

Kurunczi Norbert és a Rókales Alapítvány

A Rókales Alapítványt Kurunczi Norbert elhivatottsága és a rókák iránti szeretete ihlette – írja az alapítvány honlapján. A Rókales Alapítvány 2022. júliusától működik, Balatonőszödön. Az itt dolgozók, önkéntesek egyedülálló módon, nagy területen, harmóniában a természettel segítik és rehabilitálják a sérült, beteg, meglőtt, kotorékmentett egyedeket. A mentett rókákat nem szoktatják magukhoz, tiszteletben tartják, hogy vadállatok.

Az alapító tagok egyike Kurunczi Norbert, akinél 14 évvel ezelőtt kezdődött az állatok szeretete, kóbor cicakolóniákat kezdett el etetni, saját költségen. Az egyik ilyen kolóniához egy rókalány csatlakozott, a rókák megfigyelése, támogatása ettől a dátumtól, és a Lady nevű rókalánytól indult. Olyan mértékű bizalmat szavazott ez a vörös négylábú, hogy a kotorékból kihozta a kisrókákat, és engedte, hogy játsszon Norbert Velük.

Ezek után több rókát az otthonában rehabilitált, támogatott, Dióka, Foxy és Luca is osztozott az otthonában.

Szervezetük több social media platformon jelen van, Instagramon, TikTokon, Facebookon jelentős követőbázissal rendelkeznek. Norbert napi szinten oszt meg tartalmat a rókákkal kapcsolatban, a mentések mellett fontosnak tartva az emberek edukálását és az előítéletek eloszlatását, hogy az emberek megláthassák: ember és róka élhet együtt békében.

Az Alapítványt a rókák szeretetre hívta életre, mely legtöbbször a rókák segítésében nyilvánul meg.

Elsődleges céljuk, hogy sérült, beteg állatoknak segítsenek, ebben kérnek az Alapítványtól a legtöbben segítséget, a kölykök mentése mellett. Minden esetben a legfontosabb, hogy minél hamarabb egészségesek legyenek és visszakerülhessenek természetes élőhelyükre, ahol szabadon élhetnek – osztották meg.

(Forrás: Rókales Alapítvány Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Róka bukkant fel egy budapesti iskola udvarán

Eszti_mav

Újabb veszett rókát lőttek ki Magyarország ukrán határ melletti területén

Viki

Ha februárvan visító, ugató hangot hallasz, ne lepődj meg – Ez történik most a rókáknál

Eszti_mav