Image default

Tündéri szamárcsikó született a Veszprémi Állatkertben!

Tündéri szamárcsikó született a Veszprémi Állatkertben! A csacsival már a látogatók is találkozhatnak. 

Örömteli eseményről számolt be a Veszprémi Állatkert közösségi oldalán! Nemrég ugyanis egy elragadó szamárcsikóval bővült a parlagi szamár család. Mint írják a cuki szamárcsikóval már a látogatók is találkozhatnak a ZOO-oviban.

Szamárcsikó született nemrég a Kecskeméti Vadaskertben is!

A kis csacsi kiválóan érzi magát a szülei társaságában!

A Kecskeméti Vadaskert új, édes kis jövevényekkel várja a látogatókat! Kázmér, a kiscsacsi egy hete jött világra, de már látható szüleivel a kifutóban. Az újszülött pézsmarécék is vígan totyognak az anyukájuk után – írta nemrég a baon.hu.

Zomboryné Polyák Irén igazgató-helyettes a közelmúltban elmondta, hogy várhatóan több állat is születik most tavasszal.

A csacsi és a récék után a kiskenguruk már ott lehetnek az erszényekben, továbbá várják a kameruni törpekecske, az indiai antilop, a láma, a dámszarvas, a muflon és a gyűrűsfarkú maki családok szaporulatait is. Várhatóan a Vadaskert több madara is fiókákat nevel majd, például a bütykös lúd, az indiai lúd, az emu, a nandu és a fehér gólya.

A kihalás szélén álló vadszamár csikó született egy angliai állatkertben

– osztotta meg az örömhírt tavaly a Marwell-i Állatkert. 

Mint írják, a bolygó egyik legritkább emlősének születése csigázta fel a brit Marwell Állatkert gondozóit a héten, miután egy kritikusan veszélyeztetett szomáliai vadszamár született náluk. Már most látszik, hogy a csíkos lábakkal és lógó fülekkel rendelkező állat népszerű lesz a vendégek körében is – írták.

A vadszamárcsikó augusztus 20-án született, és azért különösen fontos, mert a vadonban már kevesebb mint 200 példány maradt. Az Etiópiában és Szomáliában őshonos vadszamarakat az oroszlánok és a farkasok zsákmányolják, régebben pedig az emberek is vadásztak rájuk élelemért. Ez végül azt eredményezte, hogy nagyon kevés állat maradt életben a vadonban, és a számuk folyamatosan csökken.

A Marwellbe érkezett új jövevény látszólag remekül érzi magát, és Nadifa nevű anyjával együtt látható az egyik kifutós területen. Az állattgondozók megerősítették, hogy a csikó hím. Nadifa 2007-ben született, így a csikó érkezése folytatása az állatkert elkötelezettségének a veszélyeztetett faj megőrzése iránt, amely ’93 óta megtalálható náluk.

KAPCSOLÓDÓ

Negyvenhat éves lett Pablo, a veszprémi orrszarvú

Erik

Nevet keresnek egy hatvani csacsinak

magyarallatvedo

Vakoknak és gyengénlátóknak kedveskedett különleges meglepetéssel a Veszprémi Állatkert

Erik