Image default

Félholtra vert, vérben úszó szemekkel találtak meg egy kutyát Miskolcon

Vérző fejjel, félholtra verve feküdt a bokrok között a fekete kutya Miskolcon. A Tények felvételein jól látszik, hogy Philip sokkos állapotban volt, úgy tudják a gazdája kínozta csaknem halálra. Az állatot a szomszéd nő találta meg, ő hívott segítséget.

Szét van nyílva a feje teteje, éles tárggyal lett nagy ütés rámérve, a két szeme csupa ödéma, szinte a kutya nem látott a szemére, véres volt a szeme, az orrából folyt a vér. Rettentő sokkos állapotban találtam a kutyát

– mondta a Tényeknek Horváth Ferencné.

Úgy tudják Philip megtámadta az udvaron lévő csirkéket, erre a gazda dühében összeverte a kutyát. Hatalmas puffanás, egy jajgatás és akkor tulajdonképpen elhalkult minden

– tette hozzá a szomszéd, aki ezután hallotta, hogy a férfi valamit bedobott a kukába és húzni kezdte maga után. A nő ekkor már tudta, hogy biztosan a kutyát kínozta meg és azt akarta kidobni.

Már máskor is fordult elő ilyen, bántotta a kutyát, kikötötte a fához és szíjjal verte

– árulta el az asszony.

Az állatvédők szerint Philip állapota még mindig kritikus, de mindent megtesznek azért, hogy életben maradjon. A rendőrségen azonban megtették a feljelentést a férfi ellen, aki tagadja az állatkínzást.

“Állatkínzás ellen megtettük a feljelentést. A kutyában van chip, úgyhogy beazonosítható a gazdája is. Nekem azt mondta a gazda, mert beszéltem vele, hogy a kutya kiszökött és nem ő tette ezt, nagyon gyakran szökött ki a kerítésen és nem ő bántalmazta a kutyát, de a szomszédok azt mondták ez nem így van”

– mondta a Tényeknek Horváth Rita Miskolci Állatsegítő Alapítvány vezetője.

Az állatsegítő alapítvány bízik benne, hogy Philip mihamarabb felépül és egy szerető családhoz kerülhet.

Tények – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Sikerült a kutyát és a macskát megmentenie a gazdának, de ő sajnos nem élte túl a tüzet

magyarallatvedo

Saját kutyája vezette el a rendőröket az ináncsi betörőhöz

magyarallatvedo

Előbb állatot kínzott, majd a családját is megtámadta a rögbi játékos

magyarallatvedo