Image default

Vemhes dámszarvasokra lövöldöztek ismeretlenek

Nyolc dámszarvast, köztük öt vemhes tehenet lőttek meg ismeretlenek május 11-re virradóan egy Mikepércs és Debrecen közötti tanyán, ami vadfarm is egyben. Négy állat szinte azonnal kimúlt, kettő később pusztult el, kettő azóta beteg. A rendőrség nyomoz, de minden érdemi információ jól jönne a Hajdú-Biharban szinte példátlan bűncselekmény mielőbbi felderítése érdekében. A kegyetlen hírről a Cívishír számolt be.

A Cívishír beszélt a dámszarvasok névtelenséget kérő gazdájával, a férfi nagyon bízik olyan tanúk jelentkezésében, akiknek szívügye a kegyetlen tettesek elfogása. A szarvastehenek néhány napon belül világra hozták volna a borjaikat, s az elkövetők mintha csak célzottan lőtték volna éppen hasba a nőstényeket…

– Szombat volt, reggel negyed hét, amikor a tanya-vadfarm gondnoka kétségbeesetten telefonált. Nagy baj van, jöjjek, mert az egyik tehén átlőtt nyakkal, zöldes nyálat köpve fekszik a fűben. Rohantam a tanyára, ahol hat éve kedvtelésből tartunk dámszarvasokat. Az állat menthetetlen volt, de még élt. Mellőle hívtam a rendőrséget. Két autóval, gyorsan megérkeztek, azt mondták, ilyet még ők sem tapasztaltak. A terület átvizsgálása során további három dámot találtak elpusztulva vagy haldoklás közben. Négy másik szintén megsérült – emlékezett vissza a vadfarm tulajdonosa.

A teljes riport IDE KATTINTVA a Cívishír oldalán található.

címlapkép: Cívishír/Ratalics László