Image default

Elpusztult az ÉLETJEL mentőkutyája, a hős Smile

A Szolnoki Életjel Mentőcsoportot megrázta a hír, hogy elpusztult egyik legkedvesebb és legmegbízhatóbb mentőkutyájuk, Smile. Turi László, a mentőcsoport vezetője és Smile gazdája, mély fájdalommal osztotta meg a hírt közösségi oldalán, amelyből kiderül, hogy Smile 13 éven keresztül volt hűséges társa és kollégája.

Együtt a jóban és rosszban

Smile és László története 13 évvel ezelőtt kezdődött egy vásáron, ahol László egy kis madárketrecben találta a kutyust. Amint kivette onnan, Smile azonnal egyértelműen mosolygott rá, így kapta meg nevét, amely hűen tükrözte vidám és barátságos természetét. Smile nem csak a mindennapokban, hanem a legnehezebb helyzetekben is társa volt Lászlónak, legyen szó hazai bevetésekről vagy külföldi katasztrófákról.

Smile számos hazai bevetésen bizonyított, de hősies tettei három külföldi katasztrófahelyszínen is emlékezetesek maradtak. Mindenhol, ahol megjelent, a jelenlétével és munkájával maradandó nyomot hagyott, és rengeteg ember életét segítette megmenteni.

Smile valódi hős volt, akinek neve és mosolya örökre emlékezetes marad mindazok számára, akiknek valaha is segített.

Smile már a szivárványhídon túl

László szívszorító búcsúposztjából kiderül, hogy Smile most már a szivárványhídon túl folytatja útját. Bár fizikailag már nincs velünk, László szívében és emlékeiben továbbra is ott marad az a mosoly, amely 13 éven át kísérte őt minden pillanatban.

„Köszönök mindent, Öreg!” – írta László posztjában, hálát adva Smile-nak mindazért, amit az évek során együtt éltek át. Smile emléke nem csak László, hanem az Életjel Mentőcsoport és mindazok szívében tovább él, akik találkoztak vele és látták őt munka közben.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Elment Symba, a Pest vármegyei kutató-mentők társa

magyarallatvedo

Három kutyával indul életeket menteni az árvíz sújtotta Líbiába a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Eszti_mav

Te már tudod kinek adod adód 1%-át? Segítünk!

magyarallatvedo