Image default

Van egy magyar vármegyeszékhely, ahol denevérekkel küzdenek a szúnyogok ellen

Székesfehérvár városvezetése egy új és környezetbarát megoldást vezetett be a szúnyogok elleni küzdelemben. Mesterséges denevérodúkat telepítettek a kémiai szúnyogírtás ellehetetlenülése miatt a város különböző pontjain. Az intézkedést Cser-Palkovics András polgármester jelentette be egy TikTok videóban, amely gyorsan elterjedt a közösségi médiában.

A kémiai szúnyogírtás korlátozásai miatt szükségesek az alternatív megoldások

“Az elmúlt napokban telepítettünk néhány mesterséges denevérodút a városban” – jelentette be TikTok videójában Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Mióta a kémiai szúnyogírtás hatásai ismertek és nagyon megszigorodtak a szabályai, például a levegőből való szúnyogírtás már nagyon ritkán engedélyeyzett csak, a biológiai, természetes szúnyoggyérítő módszereket kell előtérbe helyezzük – magyarázta. Hozzátette, az egyik legjobb szúnyogírtó pedig maga a denevér, hiszen egyetlen példány 2500 szúnyogot eszik meg egy éjszaka.

@cserpalkovicsandras Újabb szövetségesekkel a szúnyogok ellen! #denevér #denevérodú #város #környezetvédelem #székesfehérvár #fehérvár #albaregia #polgármester ♬ The Dark Knight – Aggressive Expansion- Main Theme – Geek Music

“Emellett ha mi hozunk létre odúkat, elkerülhetjük, hogy a házak tetejéhez fészkeljenek, ezzel pedig ezt a problémát is mérsékeljük” – fűzte hozzá a politikus.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Denevér mamát és kicsinyét mentették meg az Érdi Civil Állatmentők

Erik

Remekel állatvédelemben a legújabb generáció: gyerekek mentették meg a törpedenevért

Marci

Egészen különleges denevért mentettek ennek a nemzeti parkunknak a munkatársai

Eszti_mav