Image default

Betörőnek hitték a spájzban zajoskodó sünit, a zalai rendőrök biztonságos helyre szállították a kis tüskést!

Betörőnek hitték a spájzban zajoskodó sünit, a zalai rendőrök biztonságos helyre szállították a kis tüskést!

Kollégáink 5 percen belül tetten érték az illetéktelen behatolót, aki egy sün volt – osztotta meg az aranyos történetet Facebook oldalán a Zala vármegyei rendőrség.

Mint megjegyezték, Nagykanizsára riasztották a járőröket hajnali 2-kor néhány napja, hogy mozgást hallanak a spájzból, szerintük van ott valaki. Az egyenruhások pillanatok alatt lefülelték a kis tüskés betolakodót. Lopás kísérlete miatt figyelmeztetésben részesítették, majd szabadon engedték – tették hozzá viccesen.
FONTOS! A sün védett állat, fogságban engedély nélkül nem tartható – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Veszprémi rendőrök mentették meg a bajba került sünit!

Ismét köszönettel tartozunk egy ártatlan állat megmentéséért az egyenruhásoknak!

Az éjszaka bajba került sün a veszprémi kollégáknak köszönhetően ismét remekül van – posztolta közösségi oldalán a Magyar Rendőrség. Rövid bejegyzésük mellé néhány cuki képet is csatoltak, hogy megnyugtassanak mindenkit, hogy tüskés barátunk valóban jól van!

Hálás köszönetünk!

Sajnos egyre több sérült sün kerül be a Fővárosi Állat- és Növénykert vadmentő központjába is! 

Mostanában sok mentett sün kerül be Állatkertünk vadállatmentő központjába – osztotta meg közösségi oldalán a Fővárosi Állat-és Növénykert.

Mint megjegyzik, sajnos akadnak közöttük gázolt, vagy fűnyíró által megsértett állatok is. Sünjárta helyeken érdemes külön is odafigyelnünk a tüskéshátúakra – kéri az Állatkert.

Hangsúlyozzák, hogy vadállatmentő központukba évente kétezernél is több mentett állat kerül be (a múlt évben egészen pontosan 2368 volt a számuk). A mentett állatok mintegy fele madár, de bőven akadnak köztük kisemlősök, legnagyobb számban sünök és különféle denevérek is. A sünök eléggé népszerű állatok, amit az is jelez, hogy sok mesében szerepelnek. Ráadásul évezredek óta elég jól ismertek, hiszen a magyarság már a honfoglalás előtt is olyan vidéken élt, ahol a sünök őshonosak. Ez az oka annak is, hogy a sün szavunk a magyar nyelv legrégebbi szavai közé tartozik: igazi finnugor örökség – osztották meg.

Mivel ez a kisemlős az emberi települések környékén, városi parkokban és kertes házas övezetekben is megtalálja a számítását, jobban ki is van téve az emberi tevékenység hatásainak. Részben ezért is van dolguk ilyen sok segítségre szoruló sünnel – tette hozzá a Fővárosi Állat-és Növénykert.

(Forrás: Zala Vármegyei Rendőrség, Magyar Rendőrség/Fővárosi Állat-és Növénykert)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kirakta és magára hagyta a tengerimalacokat a hidegben egy soproni férfi

Viki

Kerítészsonglőrt fogtak a XV. kerületi rendőrök

Viki

Sünök, pelék és denevérek ébredeznek téli álmukból a nemzeti parkukban

Erik