Image default

Hazai ásatás új sztárja lett a kölyökmacska, aki igazi szakértőnek képzeli magát

Brigetio ásatásának történetébe nemcsak egy új lelet, hanem egy új, négylábú barát is bekerült, akinek már most különleges helye van a régészek szívében.

A régészeti ásatások során nem mindennap találkoznak a szakemberek olyan különleges “lelettel”, mint amilyennel nemrég a hazai ásatás dolgozói. Szerda reggel ugyanis váratlan látogató érkezett Brigetioba: egy apró, barátságos kölyökmacska, aki azonnal a figyelem középpontjába került.

Az ásatáson dolgozók Mentának nevezték el a kölyökmacskát, aki pillanatok alatt meghódította a szívüket. A cica kiváló egészségnek örvend, és úgy tűnik, máris elég kifinomult ízléssel rendelkezik – kedvenc eledele a májkrém.

Brigetio ásatási területe gyorsan a kis Menta játszóterévé vált, és hamar kitanulta az ugrálás művészetét a hypocaustum oszlopok között. Ez az ügyesség és játékosság különösen megnevettette az ott dolgozókat, akik szívesen figyelték, ahogy a cica bejárja az ásatási helyszínt.

Az ott dolgozó szakértők közül többen is szívesen hazavinnék Mentát, de egyelőre nem dőlt el, ki lesz az új gazdija. Az azonban biztos, hogy Menta nemcsak az ásatás sztárja, hanem egy olyan kisállat, aki szeretetet és vidámságot hozott a régészek mindennapjaiba.

Magyar Állatvédelem, fotók: Brigetio Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Kölykeivel tért vissza az őt etető nőhöz a ragaszkodó kóbor cica

Marci

Ő itt Hokule’a, Hawaii szörfölő macskája

magyarallatvedo

Balesetet szenvedett cicát mentettek a mentők Szegeden

magyarallatvedo